HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde dün yolda yürürken caddede çıkan arbede sırasında tabancayla vurulup yaralanan Uzman Çavuş K.U., Yüksekova Devlet Hastanesi'nden Van Asker Hastanesi'ne sevk edilirken, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında polis, olayla ilgili mobese ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.
Olay, dün saat 15.00'de Cengiz Topel Caddesi'nde meydana geldi. Sivil giyimli olduğu belirtilen Uzman Çavuş K.U., cadde üzerindeki lokantada yemek yediği sırada kendisine tepki gösteren kişilerle tartıştı. Tartışma bir anda cadde üzerinde arbedeye dönüştü ve silahla vurulan Uzman Çavuş K.U., yaralı haliyle oradan uzaklaşmaya çalışırken 50 metre ilerde yere düştü. Çevrede bulunan bir grup, Uzman Çavuş'u düştüğü yerden kaldırıp, yakındaki emniyet aracına kadar götürüp polislere teslim etti. Uzman Çavuş K.U., buradan çağrılan ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.
Uzman Çavuş K.U.'nun yaralandığı olay yerine sevk edilen polisler burada çalışma yaparken, çevrede toplananlar tepki gösterdi. Caddede toplananların sayısı artınca gerginlik tırmandı ve polisler grubun dağılmasını istedi. Grup buna uymayınca, polis gaz bombası ve plastik mermi kullandı. Kalabalık dağıtılırken, esnaf da olay nedeniyle işyerlerini kapattı.
GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR
Yaralı Uzman Çavuş K.U., tedavi gördüğü Yüksekova Devlet Hastanesi'nden Van Asker Hastanesi'ne sevk edilirken, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Bu arada soruşturma kapsamında polis, olayla ilgili mobese ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ise şu ana kadar gözaltına alınan kimsenin olmadığını söyledi.