İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA (Sakarya), () - ANKARA-İstanbul arasında Yüksek Hızlı Tren seferlerinin gecikmesine neden olan hırsızlık olaylarını önlemek amacıyla, bir komando bölüğü, kablo hırsızlıklarının en çok olduğu Sakarya'da görevlendirildi.
Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın Sapanca, Arifiye, Geyve, Pamukova, Mekece bölgelerinde son zamanlarda kablo hırsızlığı olaylarının artması ve sinyalizasyon hattına zarar vermesinin önüne geçmek için İstanbul Halkalı Jandarma Komanda Taburundan Sakarya'ya komanda bölüğü gönderildi.
Sakarya İl Jandarma Komutanlığı emrine verilen, 4 timden oluşan komandolar, Yüksek Hızlı Tren hattının Sapanca- Pamukova arasında özellikle geceleri koruma yapacak. Komandoların bir timi Sapanca, bir timi Arfiye, bir timi Geyve, bir timi ise Pamukova hattında gece ve gündüz hattı koruyacak.
Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun, Yüksek Hızlı Tren Hattının hırsızlık olaylarına karşı komando bölüğüyle korunması olayını doğrularken, "Takviye amacıyla belirli ilçelerde komando timlere konuşlandırıldı. Timler Pamukova, Geyve, Sapanca ve Arifiye'de göreve başladı. Son zamanlarda artan hırsızlık ve sabotaj olaylarına karsı tren hattı üzerinde önlem aldılar" dedi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı son zamanlarda Yüksek Hızlı Tren hattının Sinayalizasyon kablolarının kesilerek 'sabotaj' yapılmasının, YHT hattının tamamlanmasını geciktirdiğini bildirmişti.

İÇ(MB/AAA)