UŞAK’ta psikolojik sorunları olduğu belirtilen 25 yaşındaki M.P., "Beni Allah gönderdi, ben bir meleğim" diyerek çıktığı yüksek gerilim hattının geçtiği elektrik diğerinden atlamaya kalkıştı. M.P., itfaiye görevlilerinin çabası sonucu yarım saat sonra direkten indirildi.
Olay, bugün saat 16.00 sıralarında Uşak-Ankara karayolunun Kipa Kavşağı’nda meydana geldi. M.P.’nin elektrik direğine tırmandığını görenler durumu polise bildirdi. Polis, M.P.’nin direkte olduğunu ve atlamak istediğini öğrenince itfaiye ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi direkteki elektriğin kesilmesinin ardından merdiven uzatarak M.P.’ye ulaştı. M.P. ile konuşmaya başlayan itfaiye görevlisi, yarım saat boyunca M.P.’yi çıktığı direkten indirmek için çaba gösterdi.
İtfaiye görevlisine, "Beni Allah gönderdi, ben bir meleğim. Aşağıdakiler beni kesip öldürecek" dediği öğrenilen M.P., itfaiye görevlisinin ikna çabalarına cevap vererek aşağıya inmeyi kabul etti. İtfaiye aracının sepetine binen M.P., polis tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Uşak Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.