Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin ilçe merkezine ilerleyişini sürdüren ÖSO güçleri, teröristlerin "özel kuvvet"leri ile çatıştı... Sözde özel kuvvetler direnemeden kısa sürede üsten kaçtı.. Ele geçirilen PYG'nin özel kuvvet karargahı ABD askerlerinin teröristlere eğitim verdiği merkezdi...

YPG'nin 'özel kuvvetleri' tabana kuvvet kaçıyor! Kof çıktılar...

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin ilçe merkezine ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), terör örgütü YPG/PKK'nin sözde özel kuvvetlerine ait üssü kısa bir çatışmadan sonra ele geçirdi. İlçe merkezinin 2 kilometre kuzeydoğusundaki "135. Alay" olarak bilinen askeri üs, ABD askerlerinin YPG' teröristleri eğittikleri yer olarak biliniyordu. Öte yandan sabah saatlerinde 6 köye daha PKK/PYD'den temizleyen TSK ve ÖSO, son dakika haberlerine göre TSK ve ÖSO, Afrin'de 8 köyü daha teröristlerden temizledi. Cinderis-Afrin yolunda stratejik önemdeki Bableit Havaalanı terör örgütünden arındırıldı. Böylece Afrin merkeze 1.2 kilometre kaldı. Afrin'in güneybatısında terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtarılan Cinderes beldesinde mayın ve patlayıcı temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin'de öldürülen terörist sayısının 3 bin 300 olduğunu duyurdu...

  • YPG'nin 'özel kuvvetleri' tabana kuvvet kaçıyor! Kof çıktılar...

TSK ve ÖSO birlikleri, harekat kapsamında Afrin ilçe merkezine ilerlemeye devam ederken, ilçe merkezinin 2 kilometre kuzeydoğusundaki "135. Alay" olarak bilinen askeri üs, teröristlerden temizlendi. Terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin ilçe merkezinin çevresindeki en önemli askeri noktalarından birisi olan ve örgütün sözde özel kuvvetleri (HAT) tarafından kullanılan noktanın kısa bir çatışmanın ardından alınmasıyla teröristlere ağır darbe indirildi.

  • YPG'nin 'özel kuvvetleri' tabana kuvvet kaçıyor! Kof çıktılar...

Ele geçirilen üste, yer altına inen tünel girişleri ile tepenin içindeki büyük bir mağaraya park edilmiş çok sayıda araç bulundu. Mağarada ayrıca çok sayıda askeri mühimmata rastlandı. "135. Alay" üssü, daha önce Beşşar Esed rejimi tarafından kullanılıyordu.

YPG'nin 'özel kuvvetleri' tabana kuvvet kaçıyor! Kof çıktılar...

Rejimin bölgeden çekilmesiyle üs, örgütün en önemli askeri noktalarından biri haline gelmişti. ABD'nin Fırat Nehri batısındaki HAT unsurlarına uzun süredir askeri eğitim verdiği biliniyor.

  • YPG'nin 'özel kuvvetleri' tabana kuvvet kaçıyor! Kof çıktılar...

Diğer taraftan, TSK ve ÖSO'nun ele geçirdiği YPG/PKK'ya ait askeri noktalarda karaborsa ve kaçakçılığa konu malzemeler bulunmaya devam ediyor. Son olarak Merani bölgesinde teröristlere ait bir binada yapılan aramalarda askeri malzemelerin yanı sıra koliler dolusu kaçak sigara ve karaborsada satılmak üzere bekletilen gıda maddeleri ele geçirildi.

  • YPG'nin 'özel kuvvetleri' tabana kuvvet kaçıyor! Kof çıktılar...

TSK ve ÖSO bugün sabah saatlerinde Afrin'de 5 köyü YPG/PKK-DEAŞ'tan temizlemişti. Ardından da öğleden sonra Kibar köyünü de teröristlerden temizlenerek Afrin'e mesafe 1.2 kilometreye dümüştü... TSK ve ÖSO son dakika haberlerine göre 8 köşe daha PKK'dan temizledi...

  • YPG'nin 'özel kuvvetleri' tabana kuvvet kaçıyor! Kof çıktılar...

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 148'ı köy, 31'i kritik nokta olmak üzere toplam 184 bölgeyi kontrolüne aldı. YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren örgüt, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor.

YPG'nin 'özel kuvvetleri' tabana kuvvet kaçıyor! Kof çıktılar...

YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren örgüt, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor.

  • YPG'nin 'özel kuvvetleri' tabana kuvvet kaçıyor! Kof çıktılar...

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI: AFRİN'deki PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarına yönelik Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi... Genelkurmay Başkanlığı öldürülen terörist sayısının 3 bin 291'e yükseldiğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan öğleden sonraki açıklamasında "Afrin mücadelesinde bugünkü rakam 3300 teröristi etkisiz hale getirdik. 3300" dedi...

  • YPG'nin 'özel kuvvetleri' tabana kuvvet kaçıyor! Kof çıktılar...

Afrin'in güneybatısında terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtarılan Cinderes beldesinde mayın ve patlayıcı temizleme çalışmalarını sürdürüyor. TSK ile ÖSO, Afrin ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Cinderes belde merkezini 8 Mart'ta bölücü terör örgütü YPG/PKK'dan arındırmıştı. Cinderes'te devam eden mayın temizleme çalışmalarıyla bazı aileler evlerine dönmeye başladı. Bölgedeki AA muhabirleri de Cinderes'i ilk defa yakından görüntüledi. Havadan yapılan çekimlerin görüntülerinde Cinderes'te kısmen de olsa sivillerin evlerine dönmeye başladıkları ve ara sokaklarda sivillere ait motosiklet ve araçların bulunması dikkati çekti.

  • YPG'nin 'özel kuvvetleri' tabana kuvvet kaçıyor! Kof çıktılar...

Bu arada ÖSO çatısı altındaki Nasır Ordusu sözcüsü Muhammed Raşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cinderesli sivillerin evlerine dönüşünü güvenli bir şekilde sağlamak için beldeye terör örgütlerinin döşediği mayın ve patlayıcıları temizlemeye devam ettiklerini söyledi. Raşit, "Türkiye'nin milli güvenliğini ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit etmesi ayrıca bölgedeki halka zulüm yapmasından dolayı bölücü terör örgütüne karşı mücadele ortak hedefimizdir." dedi.

inderes’i, Suriye’nin bütünlüğünü tehdit eden bölücü terör örgütü YPG/PKK'dan şiddetli sokak çatışmalarının ardından kurtardıklarını aktaran Raşit, "İşgal etmek için değil özgürleştirmek için buradayız. Afrin Afrinlilerindir." diye konuştu. Terör örgütünün, bölgenin sokaklarına, çevresine, yollarına mayınlar ve el yapımı patlayıcılar döşediğini ifade eden Raşit, "korkak" olarak nitelendirdiği örgütün sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya çalıştığını dile getirdi. Arındırılan yerleşimlerde mayın temizleme, inceleme, can ve mal güvenliğini sağlama çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Raşit, "Temizlenen köylerde halkı evlerine geri dönmeye çağırıyoruz. Bizim arındırılan köylerde varlığımız geçicidir. Afrin özgürleşene kadar savaşacağız." dedi.