GAZİANTEP'te 17 yaşındaki Z.K. dini nikahlı olarak birlikte yaşadığı 23 yaşındaki İsmet A. tarafından yüzüne atılan kimyasal maddeyle yaralandı.
Olay Kozanlı Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Z.K. bir süre önce birlikte yaşadığı İsmet A.'dan ayrılarak baba evine döndü. Bugün annesi İslim K. ile birlikte alışveriş yapmak için dışarı çıkan Z.K. yürüdüğü sırada yanına yaklaşan plakası öğrenilemeyen motosikletten yüzü maskeli kişi tarafından yüzüne kimyasal madde atıldı. Motosikletli saldırgan kaçarken, yüzünün ve vücudunun sol tarafında yanıklar oluşan Z.K., annesi ve vatandaşların çağırdığı ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk tedavisi yapılan ve yüzüne dökülen kimyasal maddenin ne olduğu anlaşılamayan Z.K., Yanık Ünitesi'ne sevk edildi.
Yaralı kadın polise verdiği ifadede, yüzüne kimyasal maddeyi atan kişinin dini nikahlı olarak birlikte yaşadığı ve bir süredir ayrı olduğu İsmet A. olduğunu söyledi. Polis, Z.K.'nın ifadesi doğrultusunda İsmet A.'nın yakalanması için çalışma başlattı. MB (HK/AAA)