İSTANBUL, () MARMARA Denizi'nde dün fırtınaya yakalanan İDO'ya ait "Hazerfan" adlı feribotun kadın yolcularından biri dehşet dakikaların cep telefonu kamerasına kaydetti. Görüntülerde feribotun içinde yaşanan panik anları var. Zaman zaman çığlıkların da yükseldiği feribot yolcularının can yeleklerini giydikleri görülüyor. Denizde yaşanan tehlikeyi gözler önüne seren görüntüleri çeken kadın yolcu, yaşadıklarını telefonda " ya anlattı.

İDO bu görüntülerin yaşandığı feribot seferiyle ilgili olarak "anormallik yok" dedi ama feribotun kadın yolcusu, "Arka koltuktaki yolcunun ön koltuğa savrulduğunu gördüm" dedi. Kadın yolcu, "" .. o sırada bir tane personel göremedik.. kusanlar, bayılanlar.. sadece anons ediliyor -aranızda doktor var mı" diye konuştu.

İDO : YAPILAN 5 SEFERİN HİÇBİRİNDE GERİ DÖNÜŞ VEYA İSKELEYE YANAŞAMAMA GİBİ BİR DURUM OLMAMIŞTIR"
Bugün İDO'dan yapılan yazılı açıklamada haberlere konu olan Avşa - İstanbul seferleriyle ilgili olarak bir sorunun yaşanmadığı belirtilerek,  şöyle denildi.
"İDO olarak, Meteoroloji yetkilileri ve ilgili diğer makamlardan gelen bilgilere dayanarak, saat 18:00'den sonraki tüm seferlerimizi iptal ettik. İDO'nun aynı gün Avşa-İstanbul rotasındaki seferleriyle ilgili durum ise farklıdır. Bu rotada saat 09:00, 14:00, 17:00, 17:30 ve 18:00 seferleri gerçekleştirilmiştir. Yapılan 5 seferin hiçbirinde geri dönüş veya iskeleye yanaşamama gibi bir durum olmamıştır. Alınan yolcular varış iskelesinde (Yenikapı/Bostancı) tahliye edilmiştir. Hava koşullarının sertleştiği akşam saatlerinde ise 18:30 ve 19:00 seferleri iptal edilmiştir. Sadece 18:30 seferinde iptal, yolcu alımından sonra gerçekleştiği için haberlere yansıyan bu yanlış anlama durumu oluşmuştur."

(FOTOĞRAF)