KONYA'da hızlandırılmış yolcu treni, hemzemin geçitte otomobile çarptı. Trenin altında yüzlerce metre sürüklenerek demir yığını haline gelen otomobilde bulunan 2 kişi yaşamını yitirdi.  

Kaza, bugün saat 18.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Aybahçe Mahallesi Fidanlık Sokak'ta meydana geldi. Makinistler Ali G. ve Mustafa Ç. yönetimindeki Konya-Karaman seferini yapa hızlandırılmış yolcu treni, uyarı levhası ve ışığı bulunan hemzemin geçitten geçmek isteyen 23 yaşındaki Hasan Yıldız yönetimindeki 42 PV 137 plakalı otomobile çarptı. Yaklaşık 350 metre trenin altında sürüklenen ve hurda yığınına dönen aracın sürücüsü Hasan Yıldız ve aynı yaştaki Fatih Ünal, hayatını kaybetti. Araç içinde sıkışan Yıldız ve Ünal'ın cesedi itfaiye ve sağlık görevlilerinin müdahalesiyle sıkıştığı yerden çıkartıldı. Bu sırada otomobil içinde bir çocuğun da olabileceği ihtimali üzerine polis ve itfaiye ekipleri araçta arama yaptı, şans eseri başka kişi bulunmadı.

Kazayı duyup olay yerine gelen ve baygınlık geçiren ölenlerin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Kazanın nasıl olduğunu anlatan Aybahçe Mahallesi Muhtarı Hilmi Selim, "Otomobil hemzemin geçitten geçerken tren çarptı. Hemen koştum ama biri ölmüştü, diğeri de kısa bir süre sonra öldü. Daha önce hemzemin geçitte önlem alınması için belediyeye müracaat ettim, ama şu ana kadar önlem alınmadı. Yetkililer kaç kişinin ölmesini bekliyor" dedi.

Kazanın ardından makinistler gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

İA(İA/SSA) (FOTOĞRAFLI)