ADANA'da yol kenarına atılan bavulun içinden çalıntı çelik para kasası çıktı. Bomba olasılığı üzerine polisin fünye ile patlattığı kasadan 72 tabanca kurşunu, borç senetleri, kira kontratları ve kasa defterleri çıktı.
Olay, merkez Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi'ndeki 80'inci Yıl Bulvarı'nda meydana geldi. Çiftçilik yapan Akif Yesen'in evine giren kimliği belirsiz hırsızlar, çelik para kasasını bir bavula yerleştirip, çaldı. Hırsızlar, ağır olduğu için taşımakta zorlandıkları bavulu bir süre sonra yol kenarına bırakıp kaçtı.
KAĞIT TOPLAYICILARI ALMAK İSTEDİ
Kaldırımdaki bavulu fark eden kafeterya işletmecisi 54 yaşındaki Bekir Karamanlı, bir yolcunun unutmuş olabileceğini düşünüp, takibe başladı. Bir süre sonra atık kağıt toplayıcıları, bavulu götürmek istedi. Bunun üzerine Bekir Karamanlı, atık kağıt toplayan çocuklara müdahale edip, 'sahibi gelir' düşüncesiyle bavulu alarak, işyerinin önüne götürdü. Bavulun çok ağır olmasından şüphelenen Karamanlı, fermuarını açtığında çelik para kasasını görüp, polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine çok sayıda polis olay yerine geldi.
FÜNYE İLE PATLATILDI
Kasayı inceleyen uzman polisler, bomba düzeneği olabileceğini ihtimaline karşı kontrollü müdahale kararı aldı. Şüpheli bavulun bulunduğu bulvar, yaya ve taşıt trafiğine kapatıldı. Patlamaya karşı koruma sağlayan özel kıyafetini giyen bomba imha uzmanı polis, ateşleme fünyesini kasanın üzerine yerleştirdi. Ardından kontrollü patlama gerçekleşti. Ancak kasa açılmadı. Uzman polis, ikinci kez aynı şekilde fünye yerleştirip, patlatma yaptı. Patlamanın şiddetiyle kasa parçalanarak açıldı.
KASADAN NELER ÇIKTI?
Parçaları etrafa saçılan kasadan, 7.65 milimetre çapında 72 tane tabanca mermisi, borç senetleri, kira kontratları ile ticari kasa defterleri çıktı. Olay Yeri İnceleme Şubesi polisleri, etrafa saçılan malzemeleri görüntülerken, kasanın sahibi olduğunu söyleyen Akif Yesen de ortaya çıktı. Çiftçilik yapan ve kasanın kendine ait olduğunu, öğle saatlerinde çalındığını ifade eden Akif Yesen, "Kasada senet, defterler filan vardı. Hırsızlık oldu ama içinde önemli bir şey bulunmadığı için müracaat etmedim" diye konuştu.
Tutanak hazırlayıp, çalışmasını tamamlayan ekipler, olay yerinden ayrıldı.