Ramazan ALMAÇAYIR/İSTANBUL, () ÜSKÜDAR'da iki sürücü arasındaki yol verme tartışmasına üniversite öğrencisi genç de dahil oldu. Üniversiteli genç, haksız gördüğü sürücüyü havalı silahla korkutmak isteyince karakolluk oldu.  Gencin korkutmak istediği sürücü, "Benim ruhsatlı tabancam var. Ben de sana karşılık verip öldürsem ne olacak" diye sordu.

Acıbadem Mahallesi Fuat Paşa Sokak'taki olay öğle saatlerinde meydana geldi
Sokağın girişe yasak olan tarafından gelen aracın sürücüsü ve yanındaki arkadaşı, önlerine çıkan bir minibüs şoförüyle tartışmaya başladı. İddialara göre iki sürücü tartışırken önünde tartışma yaşanan binanın 4. katında oturan üniversite öğrencisi Orkun T. de bu tartışmaya dahil oldu.

PENCEREYE SİLAHLA DÖNDÜ
Orkun T., otomobil sürücüsüne "Ters yoldasınız ne artistlik yapıyorsunuz" diye tepki gösterdi. Sürücü ve arkadaşı da, "İçeriye gir sen ne karışıyorsun" diye karşılık verdi. İddialara göre Orkun T. bunun üzerine "Bekleyin" deyip içeri girdi kısa süre sonra elinde tabanca ile pencereye geri çıktı. Orkun T. silahı havaya doğrultup tetiğe iki kere bastı. Olup biteni anlamaya çalışan sürücüyle yanındaki arkadaşı hemen polisi aradı. Kısa süre sonra olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. Polisler eve çıkıp Orkun T.'nin evinden siyah renkli bir tabancayla aşağı indi. Sürücü ve arkadaşı aşağı getirilen tabancanın olayda kullanılan tabanca olmadığını söyleyince, Orkun T. yeniden eve gidip bu kez gümüş renkli bir tabancayı aşağı getirdi. Orkun T. bu sırada elindeki tabancanın gerçek olmadığını göstermek için tetiğe bastı.

"KARŞILIK VERİP SENİ ÖLDÜRSEM NE OLACAK"
Polisin yaptığı incelemede üniversiteli gencin kullandığı tabancanın havalı tabanca olduğu anlaşıldı. Sürücü ve arkadaşı ise, karşılarında gördükleri gence tepki gösterdi. İki arkadaş, "Benim ruhsatlı tabancam var. Ben de sana karşılık verip öldürsem ne olacak" dedi.
Polisler de gence, "Bunu sen polise karşı doğrultsan polis bunu gerçek silah olarak algılar" diye konuştu.
Orkun T. de "Ben Atıcılık Federasyonuna kayıtlı sporcuyum" dedi. Şikayet üzerine Orkun T. gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü.

(FOTOĞRAF)