Ümraniye'de kuyumcu dükkanına ciple gelen eli silahlı 4 kişi, yaklaşık yarım kilo altını çalarak kayıplara karıştı. Soygun anı işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
Olay, saat 04.30 sıralarında Ümraniye Yukarı Dudulu Mahallesi, Acısu Caddesi üzerinde bulunan Metin Yılmazel'e ait kuyumcu dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, kuyumcu dükkanına cip ile gelen soyguncular kepenkleri kestikten sonra iceri girdi. İçerde bir süre kalan şüpheliler, tezgahtan yaklaşık 500 gram altını alarak kayıplara karıştı. Kuyumcu dükkanının sahibi Metin Yılmazer, soyguncuların lüks bir cip ile saat 04.00 sıralarında geldiklerini ifade ederek “Önce kepengi kırmışlar. Ardından da kapıyı patlatarak içeri girmişler. Tezgahın içerisinde bulunan yaklaşık yarım kilo altını alarak kaçmışlar. Girip çıkmaları 4 dakika, kapıyı kırmaları, içeri girip çıkmaları 4 dakika. Alarma çalıyor ama ona rağmen adamlar soyguna devam etmiş. Güvenlik kameralarında da görülüyor" şeklinde konuştu. Polis ekipleri şahısların yakalanması için çalışma başlattı.
SOYGUN KAMERADA
Soyguncuların kuyumcuyu soyma ani ise kameralar tarafından görüntülendi. Görüntülerde şüpheliler ciple geldikleri kuyumcu dükkanının önünde duruyor. 4 soyguncu daha sonra kepengi ve kapıyı açıp içeri giriyorlar .Her biri bir tezgaha koşan şüpheliler, altınları alarak ellerindeki torbalara dolduruyor. Yaklaşık 3 dakika içeride kalan soyguncular hırsızlığı gerçekleştirdikten sonra geldikleri ciple olay yerinden uzaklaşıyor.
1 HAFTA İÇİNDE 3 KUYUMCU SOYGUNU
İstanbul'un değişik ilçelerinde hemen hemen aynı saatlerde benzer yöntemlerle 3 kuyumcu soygunu meydana geldi. 21 Ocak tarihinde Büyükçekmece'de lüks bir otomobille kuyumcu dükkanına gelen kimliği belirsiz kişiler, sabah 05.00 sıralarında dükkanın kepenklerini demir levye ile kırarak içeriden yaklaşık 500 gram altın alarak kayıplara karışmıştı. Bu olaydan iki gün sonra Ümraniye Alemdağ Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcu dükkanına 04.30 sıralarında lüks ciple gelen silahlı 4 kişi, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 2 kilo altını alarak kaçtı. Bu sabah da Ümraniye Acısu Caddesi üzerindeki son olay gerçekleşti. Polis ekipleri, son bir haftada yaşanan soygunları gerçekleştiren kişileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.