Habip ATAM / İSTANBUL, () İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından bir ihbar üzerine düzenlenen operasyonda 448 kilo 620 gram eroin ele geçirildi. Bir kişinin gözaltına alındığı operasyonda, ele geçirilen eroinin bu yıl İstanbul'da ele geçirilen en fazla miktar olduğu öğrenildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarda Beylikdüzü'ndeki bir minibüste eroin olduğu belirtildi. İhbar üzerine, verilen adrese giden narkotik ekipleri, operasyon hazırlığı yaparak park halindeki minibüsün sahibinin gelmesini bekledi. 4 saatlik bekleyişin ardından, araç sahibi D.K.'nin gelmesi üzerine operasyon talimatı verildi. Şüphelinin minibüse binmesi üzerine aracın etrafını saran polis, D.K.'yi gözaltına aldı. Minibüste yapılan aramalarda spor çantalar içerisinde 172 kilo 700 gram eroin ele geçirildi. Şüphelinin bir kamyonetinin daha olduğunun tespit edilmesi üzerine polis kamyonette de arama yaptı. Yapılan aramada 10 spor çanta içerisinde 275 kilo 920 gram eroin ele geçirildi. Aramalarda ele geçirilen uyuşturucuların görüntüsü polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde uyuşturucuların bulunduğu minibüsteki çantaların polis araçlarına taşınması ve kamyonetteki uyuşturucuları görülüyor.

BU YIL İSTANBUL'DA ELE GEÇİRİLEN EN YÜKSEK MİKTAR
İki araçta yapılan aramada ele geçirilen 866 paket halinde 448 kilo 620 gram eroinin İstanbul polisi tarafından bu yıl ele geçirilen en yüksek miktar olduğu öğrenildi. Uyuşturucu kaçakçıları tarafından İran sınırından getirildiği tespit edilen eroinin Avrupa'ya götürülmesinin planlandığı öne sürüldü. Uyuşturucu şebekesinin nakliye gurubunda olduğu belirtilen D.K. emniyetteki işlemlerin ardından Büyükçekmece Savcılığı'na sevk edildi. Tutuklanan şüpheli Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi.

(BB) (FOTOĞRAFLI)