Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun “Dernek üyeliğinin kendiliğinden sona erdiğinin tespiti davası" nın ilk duruşması görüldü.
MOSTUROĞLU GELDİ, YILDIRIM VE EKŞİOĞLU KATILMADI
Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya davalı Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu katılmazken, bir diğer davalı Şekip Monsturoğlu hazır bulundu. Davacı Fenerbahçe Spor Kulübü eski asbaşkanı ve Yüksek Divan Kurulu üyesi Recep Özcan, kulüp üyesi Timur Özcanoğlu'nun katıldığı duruşmada tarafları avukatları temsil etti.
“SAHTE EVRAKLA ASKERLİK YAPMAMIŞTIR"
Duruşmada söz alan Recep Özcan'ın avukatı Ertuğrul Yönet, Fenerbahçe Spor Kulübü tüzüğünün 6. ve 16. Maddesi gereği Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun 'kötü şöhrete' sahip olduğu gerekçesiyle üyeliğinin düşmesi gerektiği için söz konusu davayı açtıklarını belirtti. Yıldırım'ın 15 senedir kulüp başkanlığı yaptığını kaydeden Yönet, “Sahte evrak tanzim ederek askerlik yapmamıştır" dedi. Yönet'in bu sözü üzerine davalı avukatları “Bu durumun konuyla ilgisi yok, bu bir ahlaksızlıktır" şeklinde tepki gösterdi.
HAKİM: YARGITAY'IN KARARI BİZİM KARARIMIZI ETKİLEYEBİLİR
Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği avukatı Haluk Burcuoğlu ise davalıların geçtiğimiz Kasım ayında yapılan olağanüstü genel kurulda yeniden yönetime seçildiklerini ve aklanarak kötü şöhretli olmadıklarının tespit edildiğini belirtti. Davalı Şekip Mosturoğlu ise davaya konu olay hakkında genel kurulun olağanüstü olarak toplandığını ifade ederek, davanın reddedilmesi gerektiğini ifade etti. Davalı ve davacı taraflarının karşılıklı diyalog halinde söz almadan konuşmalarının üzerine dava hakimi Dilek Gökkoyun, “Gerginliği gerektirecek olan bir konu yok. Genel Kurul yapıldı. Yargıtay'ın kararı bizim kararımızı etkileyebilir. Verilen tedbirin kaldırılmasına ilişkin gerekçeler yerine getirildi, kavgaya gerek yok" dedi.
“KULÜBÜN SOKAĞINDAN BİLE GEÇEMEZSİNİZ"
Davalı avukatlarından İsmail Tepeci ise davanın Fenerbahçe Spor Kulübü'nü yok etmeye yönelik bir dava olduğunu belirterek, “Bu dava 3 Temmuz darbesi ile ortaya çıkan bir kumpasın uygulanmasıdır, ibretle izliyoruz" diye konuştu. Davacı Recep Özcan ise davadan vazgeçmediklerini belirterek, “Sulh olma ihtimalimiz yok" dedi. Özcan'ın avukatı Yönet söz alarak, “Tüzükteki 6. Madde kaldırılsın herkes yönetime girsin. Başkanı aklamak istiyorlarsa 6. Madde kaldırılsın" diye konuştu. Davalı avukatlarından Haluk Burcuoğlu ise “Siz o kulübün sokağından bile geçemezsiniz" diye konuştu.
HAKİM: KIZGINLIĞIM YOK
Mahkeme Hakimi Dilek Gökkoyun taraflar arasında kavga etmeyi gerektirecek bir durum olmadığını belirterek, “Dosyadaki delillere göre karar vereceğiz. Kızgınlık veya kırgınlık yok. Aziz Bey bana bir şeyler söyledi, kızgınlığım yok. Tartışmalar boşuna. Karşılıklı sulh olunabilinecek bir davaydı ama olmadı" dedi.
ÖZCAN : BU KARARDAN SONRA HERKES YÖNETİCİ OLAMAYAK YA DA DİKKATLİ OLACAK
Duruşma sonrasında açıklama yapan Recep Özcan, görülen duruşmanın Türk Hukuk tarihinin en önemli duruşmalarından biri olduğunu kaydetti. Hukuk tarihinde verilecek en önemli kararlardan birinin bu dava sonucunda verileceğini belirten Özcan, “Türkiye'de bu kararla bundan sonra, herkes yönetici olamayacak ya da çok daha dikkatli olacaklar" dedi.