ESKİŞEHİR'de Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) kent merkezi yeraltı geçiş hattı çalışması nedeniyle araç ve tramvayın geçtiği köprünün yıkılması esnafı iş yapamaz hale getirdi. Yıkılan köprü yakınında bulunan işyerleri kepenk kapatmaya başladı.
Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'nde araç ve tramvayların geçtiği 'İstasyon Köprüsü' 3 ay önce YHT yeraltı geçiş hattı inşaat çalışması nedeniyle yıkıldı. Otogar Yunus Emre Devlet Hastanesi seferini yapan tramvayların geçişi için yıkılan köprünün hemen yanına geçici olarak hat döşendi. Tek hat olan bu bölümde karşılıklı sefer yapan tramvaylardan biri geçerken, diğeri bekletilmeye başlandı.
Köprünün yıkılması ila hemen karşısında bulunan ve her gün binlerce kişinin yürüyerek gidip- geldiği kentin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Espark AVM'ye giden yaya yolu da kapandı. YHT yeraltı geçiş hattı inşaatın bir yandan tramvay seferlerinin aksamasına neden olurken diğer yandan da bölgedeki esnafları olumsuz yönden etkiledi. İş yapamamaları nedeniyle 3 ay içerisinde 10'dan fazla esnaf kepenk kapattı.
29 EKİM'DE TAMAMLANACAKTI
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, TCDD'nin yürüttüğü hızlı tren hattının yeraltına alınması çalışmalarının gecikmeli olduğunu öne sürdü. Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi ile TCDD Genel Müdürlüğü arasında 28 Ağustos 2013 tarihinde imzalanan protokolün 4- b-3 maddesine göre 'Köprünün yıkılmasına müteakip kapalı tünel imalatları ile hızlı tren hattının tünel içerisinde işletmeye alınması çalışmaları 29 Ekim 2013 tarihine kadar tamamlanacaktır' hükmüne rağmen halen tünel çalışmalarının tamamlanmadığı kaydetti. KA(EK/İD) (FOTOĞRAFLI)