SONAR Araştırma şirketi hırsızlar tarafından soyuldu. Bugün başka bir yere taşınacak şirkete sabah saatlerinde gelen çalışanlar içerdeki bilgisayarların hard disklerin çalındığını görüp polise haber verdi. Hırsızların aynı binada bir film yapım şirketinin bilgisayar hard disklerini de çaldığı tespit edildi. Polis yaptığı araştırmada hırsızların önce binanın güvenlik kameralarını kapattığını ayrıca telefon hatlarını kestiğini belirlerken şüphelilere ait olduğu düşünülen bir parmak izi ise tuvalet sifonunun su basma düğmesinde bulundu. Sonar Araştırma Şirketi sahibi Hakan Bayrakçı “Bilgisayar hard disklerinde 25 yıllık araştırmalar vardı. Yaklaşan seçimlerle de ilgili bitmiş yada bitmek üzere olan bir çok proje vardı. Zararımızın 400-500 bin dolar olduğunu düşünüyorum” dedi.
Mecidiyeköy’de bulunan Sonar Araştırma şirketinin bürosuna bu sabah karşı kapıyı kırarak giren hırsızlar içerde bulunan 13 bilgisayarın hard disklerini sökerek çaldı. 4. katta bulunan büroda meydana gelen hırsızlık sabah saatlerinde işyerine gelen çalışanlar tarafından fark edildi. Olayın duyulması üzerine polis tarafından soruşturma başlatıldı. Yapılan incelemede hırsızların aynı binanın 6.katında bulunan bir film yapım şirketine de girdikleri tespit edildi. Polis film şirketinde bulunan 30 bilgisayarın da hard disklerinin çalındığını ayrıca içerde bulunan para kasasının hırsızlar tarafından açılmaya çalışıldığını tespit etti.
TAŞINACAKLARI GÜN SOYULMUŞ
Sonar Araştırma şirketinin bugün taşınma planları yaptığı öğrenildi. Büyük bölümü kolilenmiş eşyaları taşımak için gelen çalışanların kapıyı açık görerek içeri girdikleri ve bilgisayar kasalarının açıldığını içinden hard disklerin çalındığını gördükleri öğrenildi.
PARMAK İZİ TUVALET SİFONUNDA BULUNDU
Öte yandan olay yerinde yaklaşık 5 saatlik bir inceleme yapan polis ekiplerinin hırsızlardan birine ait olduğunu düşündükleri bir parmak izini tuvalette bulduğu öğrenildi. Hırsızlık sırasında tuvalete giren bir şüphelinin sifonun bozulması üzerine ardı ardında sifonun su düğmesine bastığı bu sırada parmak izini bıraktığı öğrenildi.
KAMERALARI KAPATIP TELEFON HATLARINI KESMİŞLER
Polis olay yerinde yaptığı incelemede hırsızların binaya girmeden önce güvenlik kameralarını kapattığını tespit etti. Kabloları keserek güvenlik kameralarını kapatmayı başaran şüphelilerin bu sırada binanın telefon hatlarını da kestikleri öğrenildi.
HAKAN BAYRAKÇI: 25 YILLIK EMEĞİMİZ BU BİLGİSAYARLARDAYDI
Olaydan sonra inceleme yapmak için şirkete gelen Sonar Araştırma şirketi sahibi Hakan Bayrakçı “25 yıllık emeğimiz bu bilgisayarın hard disklerinde bulunuyordu. Yeni yapılacak seçimlerle ilgili bitmiş ya da bitmek üzere olan pek çok projemiz vardı. Daha çok CHP ve bazı MHP adaylarıyla ilgili araştırmalar bulunuyordu. Bunların bazıları kamu oyu ile paylaşılmamıştı. Hırsızlar bütün odaları dolaşmışlar bilgisayarların hard disklerini almışlar. Daha sonra iki kat üste çıkıp yapım şirketine girmişler.” dedi.
"POLİS ARAŞTIRIYOR"
Hırsızlığın ardından polisin kendileriyle çok ilgilendiğini titiz bir çalışma sürdürdüğünü söyleyen Hakan Bayrakçı “Bana hırsızlığın normal bir hırsızlar tarafından yapılmış olabileceğini söylediler. Ben polisin burada ne olduysa bir film gibi ortaya çıkaracağına inanıyorum.” dedi.
Polis yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü şüphelilerin kimliklerinin tespit edilerek yakalanmaları için çalışmaların devam ettiğini söylediler.