İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından 6 ay önce Beykoz'da sokaklarda uyuşturucu satan bazı şüpheliler belirlendi. Bunun üzerine başlatılan çalışmanın ardından bu sabah operasyon düzenlendi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Havacılık Şube Müdürlüğü'nün de destek verdiği operasyona yaklaşık 500 polis katıldı. 120 adrese düzenlenen baskınlarda 107 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında, sokaklarda uyuşturucu satan şüphelilerin ve bu satıcılara uyuşturucu temin eden kişilerin bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilirken, çeşitli miktarda ve farklı türlerde uyuşturucu ele geçirildiği öğrenildi.
Yapılan aramalarda 207 gram bonzai, 32 gram esrar, 87 ecstasy, 4 gram kokain ve 1 hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin 90 suç kaydının bulunduğu öğrenilirken, şebekenin bazı üyelerinin Beykoz ormanlarında hintkeneviri yetiştirdiği iddia edildi. Şebeke üyelerinin bu bölgelerde çadır kurarak uyuşturucu kullanan bazı kişileri yer temini için buraya götürdüğü de öne sürüldü.
BASKIN ANLARI POLİS KAMERALARINA YANSIDI
Yapılan operasyonlar polis kameralarına da yansıdı. Kameralara yansıyan görüntülerde, narkotik ekiplerinin otomobillerle baskın yapılacak adreslere gitmelere ve adreslere girilme anları yer alıyor. Bazı adreslerin koçbaşı ile kırıldığı görülürken, özel harekat ekiplerinin baskın anları da görüntülerde bulunuyor. Kameralara yansıyan görüntüler arasında şüphelilerin gözaltına alınması ve yapılan aramalarda uyuşturucu bulunması da görülüyor.