Zeki GÜNAL / İSTANBUL, ()  GEZİ Parkı'nda, 27 yaşındaki Tuğrul Turnalı'nın girdiği epilepsi krizinde dilinin boğazını tıkaması sonucu nefessiz kalarak öldüğü sanılıyor.  Günün her dakikası onlarca kişinin geçtiği parkta, hiç kimsenin kriz geçiren bu kişiyi görmemesi ya da yardımına gitmemesi büyük talihsizlik. Çünkü 27 yaşındaki hastaya kriz sırasında yapılacak basit bir müdahale onu hayata döndürmeye yetecekti.

Gezi Parkı'nda ölü olarak bulunan 27 yaşındaki Tuğrul Turnalı'nın ölüm nedeninin. geçirdiği epilepsi krizi sırasında dilinin nefes borusunu tıkaması ve nefessiz kalması olduğu sanılıyor. Kesin ölüm nedeni ise otopsi sonucunda ortaya çıkacak.

POLİSİ ARADILAR

Saat 13.30 sıralarında Taksim Gezi Parkı'nda hareketsiz yatan bir kişiyi gören vatandaşlar, durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde bu kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Cesetten, Tuğrul Turnalı (27) kimliği çıktı.  Bunun üzerine olay yeri inceleme ekipleri çağrıldı. Ekipler cesedin etrafına şerit çekerek çalışmalara başladı. Paravan getiren ekipler, cesedin etrafını kapatarak çalışmalarını sürdürdü.

SAVCI OLAY YERİNE GELDİ
Bir süre sonra olay yerine gelen cumhuriyet savcısı da incelemeye katıldı. Turnalı'nın bedeninde herhangi bir darp izi ve yaralanmaya rastlanmadığı öğrenildi. Turnalı, ilk belirlemelere göre, epilepsi krizi geçirdi ve dilinin boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetti. Turnalı'nın cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

ZG (MK) (FOTOĞRAF)