YENİDEN ------------- IRAK’tan İstanbul’daki akrabalarını ziyarete gelen aynı aileden 3’ü çocuk 5 kişi, Fatih’te kaldıkları evde ölü bulundu. İlk belirlemelere göre Iraklı karı-koca ile çocuklarının, yattıkları salonda kurulu bulunan kombiden sızan gazdan zehirlendiği ortaya çıktı.
Ali İsmet Kadret (45), eşi Selve Abbas (44), çocukları Melde Kadret (14), Ümran Kadret (11) ile Abdullah Kadret (9), iki gün önce, yaşadıkları Kerküt’ten, Selve Abbas’ın İstanbul’da yaşayan kardeşini ziyarete geldi. Iraklı aile Selve Abbas’ın kardeşine ait Molla Gürani Mahallesi, Softa Sinan Sokak, No 14’deki Gül Apartmanı’nın giriş katına yerleşti. Akrabaları bu sabah telefonla aradıkları Iraklı ailenin üyelerine ulaşamadı. Bunun üzerine eve gelen akrabalar, cevap alamayınca kapıyı kırarak içeri girdi.
Evin salonunda yatan karı-koca ile çocuklarının kendine gelmemesi üzerine sağlık ekipleri çağrıldı. Olay yerine İGDAŞ ekipleri de sevk edildi. Sağlık ekipleri, Ali İsmet Kadret ve eşi Selve Abbas ile çocukları Melde Kadret, Ümran Kadret, Abdullah Kadret’in öldüğünü belirledi.
İlk belirlemelere göre ölümlerin ailenin yattığı salonda kurulu bulunan baca borulu doğal gazla çalışan kombideki sızıntıdan meydana geldiği ortaya çıktı. Salonda bulunan kombinin baca bağlantılarının uygun olmadığı öğrenildi. Hayatını kaybeden ailenin yaşadığı bina sakinleri de sabah saatlerinde çok yoğun gaz kokusu olduğunu belirtti. Aile üyelerinin cenazeleri yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken polisin olayla ilgili soruşturması ise sürüyor.
VALİ MUTLU: ANNE, BABA VE 3 ÇOCUĞU DOĞALGAZ ZEHİRLENMESİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih'te 5 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak, "Bir ailenin dramına şahitlik yaptık. Yakınlarının yanında kalan anne, baba ve 3 çocuğu doğalgaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti" dedi. Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Maslak Fatih Ormanı Camii'nde cuma namazı kıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, namaz çıkışı konuyla ilgili basın mensuplarına şu bilgileri verdi:
"Maalesef hepimizi çok üzen bir ailenin dramına şahitlik yaptık. Misafirimiz olarak İstanbul'umuzu gezmeye gelmiş olan ve yakınlarının yanında kalan Iraklı bir aile; anne, baba ve 3 çocuğu öğle saatlerinde doğalgaz zehirlemesi sonucu hayatını kaybetti. Aileye Allahtan rahmet diliyorum.  Tabii olay neden nasıl meydana gelmiştir, problemin nerden kaynaklandığı konusu hem adli yönden hem de teknik yönden süratle incelenecektir. Bundan sonra yapılacak olan şey tabii ki ailenin isteği doğrultusunda üstümüze düşeni yapmak. Yakınlarının yanına gelmişler. Yakınlarına ait olan bir evde kalıyorlarmış. Dolayısıyla üzücü bir hadise yaşandı. Tabii ki nedenleri konusunda, yapılacak incelemelerden sonra ayrı bir açıklama yapabiliriz.  Adli ve teknik imkamlarımız doğrultusunda olay inceleniyor."
İGDAŞ: BACA TAMAMEN TIKALI
İGDAŞ, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklanmada, "İGDAŞ ekipleri kombiyi çalıştırılarak yaptıkları ayrıntılı incelemede, kombinin baca sensörünün arızalı olduğunu ve bacanın tamamen tıkalı olduğunu tespit ettiler" denildi. Açıklamada şunlara yer verildi:
“187 Doğalgaz Acil Hattı’na gelen ihbar üzerine, olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede, dairede bacalı kombi ve ocak kullanıldığı, doğalgaz tesisatının ve cihaz bağlantılarının usule uygun olduğu, menfezin açık ve kullanılabilir olduğu belirlenmiştir. Ortamda yapılan ilk ölçümlerde, pencereler açılarak havalandırma yapılmış olduğu için karbon monoksite rastlanmamıştır. Olay yerinde savcılığın yaptığı incelemenin ardından İGDAŞ ekipleri kombiyi çalıştırılarak yaptıkları ayrıntılı incelemede, kombinin baca sensörünün arızalı olduğunu ve bacanın tamamen tıkalı olduğunu tespit ettiler. Söz konusu adreste meydana gelen ölüm olayının kesin nedeni, yapılacak adli incelemeler sonucunda netlik kazanacaktır."