ZEYTİNBURNU’da daha önce birlikte iş yaptığı ve duygusal ilişki yaşadığı Evrim Aktuğ’u sokak ortasında tabanca vurarak öldürdükten sonra yakalanan Serdar K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Poliste verdiği ifadesinde cinayeti itiraf ettiği öğrenilen Serdar K. ‘Onunla daha önceden duygusal bir ilişkimiz vardı. Birlikte yaptığımız iş batınca aramız bozuldu. Benim tekrar birlikte olmak ve iş yapma teklifimi kabul etmediği için son zamanlarda aramız bozuktu’ dedi.

Zeytinburnu’nda dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda sabaha çalıştığı tekstil atölyesine gitmek için evinden çıkan 31 yaşındaki Evrim Aktuğ sokak ortasında silahlı saldırıya uğramıştı. Genç kadına arkadan yaklaşarak ateş eden saldırgan daha sonra yaya olarak kaçmıştı. Kanlar içinde yerde yatan Evrim Aktuğ ise çevreden yetişenler tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Polis kısa sürede olayı gerçekleştiren kişinin Evrim Aktuğ’un daha önceden birlikte iş yaptığı ayrıldığı sevgilisi Serdar K. olduğunu tespit etti. Serdar K. kısa sürede yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Serdar K. ifadesinde suçunu itiraf etti.

Cinayet Büro Amirliğinde ifade veren Serdar K., Evrim Aktuğ ile aralarında daha önceden duygusal bir ilişki yaşandığını söyleyerek birlikte iş yaptıklarını ancak işlerinin kötü gitmesi yüzünden ayrıldıklarını söyledi. Serdar K. “Hem iş ilişkimiz hem de duygusal ilişkimiz bitmişti. O benden ayrılınca başka bir tekstil atölyesinde çalışmaya başladı. Ben de başka bir yerde çalışıyordum. Ara sıra telefonla görüşüyorduk. Ona tekrar birlikte olmak ve bir iş kurmak için teklifte bulunmuştum. Ancak kabul etmiyordu. Bu nedenle aramız son zamanlarda iyice bozulmuştu.’ dedi. Yetkililer Serdar K.’nın cinayetten bir süre önce Evrim Aktuğ’u tehdit etmeye başladığının belirlendiğini söyledi.
Poliste işlemleri tamamlanan Serdar K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
AA(HE)