Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi açıklarında yelkenli lüks bir teknede, Suriye ve Irak uyruklu 12 kişi, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Türk tekne kaptanı E.T. ile birlikte gözaltına alınan 12 kişi, tura çıktıklarını söyledi. Gözaltına alınanların işlemlerinin ardından emniyete teslim edileceği belirtildi.
Devriye görevindeki Sahil Güvenlik ekipleri, dün saat 19.30 sıralarında, Karaada yakınlarında içinde kalabalık bir grubun bulunduğu 12 metrelik yelkenli lüks bir tekneyi şüphe üzerine durdurdu. Ekipler, aralarında bir kadın ve çocuğun bulunduğu grubun 6'sının Suriye ve 6'sının da Irak uyruklu olduğu belirledi.
Irak ve Suriye uyruklu 12 kişi, tura çıktıklarını söylemesine rağmen yasa dışı yoldan yurt dışına gitmeye çalıştığı gerekçesiyle Türk tekne kaptanı E.T. ile birlikte gözaltına alındı. Sahil güvenlik botu nezaretinde Milta Bodrum Marina'ya getirilen teknedekiler, buradan karaya çıkarıldı. Grubun karaya çıkartılması sırasında küçük kız çocuğunun meraklı gözlerle etrafa baktığı ve biberonla sütünü içmeye devam etmesi dikkati çekti.
Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı merkezine getirilen 12 kişinin işlemlerinin tamamlanması sonrası Bodrum Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği'ne teslim edileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI