Yaşar ANTER/BODRUM(Muğla), ()- BODRUM'da yeğeni 21 yaşındaki Murat Baltutan'ı tabancayla yaralayan 42 yaşındaki Mehmet Baltutan, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Vücuduna isabet eden 4 kurşundan 3'ü ameliyatla çıkartılan Baltutan, amcasının bir ay sonra evleneceği nişanlısının ailesiyle aralarında husumet olduğunu, bu nedenle ayrılmalarını istediğini öne sürerken, "Tutuklandığına üzülmedim" dedi.
Evli ve 2 çocuk babası Mehmet Baltutan, 1 yıldan bu yana sürekli tartıştığı ve kavga ettiği kaptan yeğeni Murat Baltutan ile Gündoğan Mahallesi'ndeki yan yana olan evlerinin bahçesinde, dün akşam yine tartıştı. Tartışma ardından eve giren Mehmet Baltutan, ruhsatsız tabancasını alarak yeğenine 9 el ateş etti. Kursunlardan 1'i kalbinin altına, 3'ü de sol omuzuna isabet ettiği Murat Baltutan yaralandı. Silah sesini duyan çevredekiler durumu jandarma ve 112 Acil Servis'e bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahale ardından Murat Baltutan ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Baltutan'ın omuzundaki 3 kurşun çıkartıldı. Ancak, kalbinin 2 santimetre altına isabet eden kurşun riskli olduğu şimdilik müdahale edilmeyip, daha sonra çıkartılacağı bildirildi. Baltutan, ameliyat ardından servisteki odasına alındı. Olayın ardından gelen jandarma ekiplerine teslim olan M.B., bugün sevk edildiği adliyede tutuklandı. Soruşturma sürerken, jandarma dört kişinin ifadelerine başvurdu.
"NİŞANLIMDAN AYRILMAMI İSTİYORDU"
Baltutan, olanlarınnişanlısı 23 yaşındaki Tülin Yıldızhan ile hastanedeki yatağında muhabirine anlattı. Olay günü evlerini boyattıklarını belirten Baltutan, şöyle dedi:
"Babam ve boya ustası ile bahçedeydik. Arkam dönükken amcam evinin balkonundan birden ateş etmeye başladı. Kendimizi hemen yere attık. Ancak, ateş etmeyi sürdürdü. Omuz ve kalbimin altına toplam 4 kurşun isabet etti. Amcamın nişanlımın akrabalarıyla husumeti varmış. Bu nedenle evlenmemi istemiyordu. Ancak, biz birbirimizi seviyoruz ve bir ay sonra düğünümüzü yapacağız. Amcamın evimizde ve teknemizde gözü vardı. Sürekli bize husumet besliyordu. Ancak, 'amcamızdır' deyip, sesimizi çıkarmıyorduk. Öz amcamın arkam dönükken ateş edeceğini hiç düşünmemiştim. Tutuklandığına üzülmedim."

FOTOĞRAFLI