İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde 2 yıl önce ikisi de 7 yaşında olan yeğeni ile yeğeninin amcasının kızına cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan 36 yaşındaki Mustafa V. 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 2011 yılı Ağustos ayında meydana geldi, çocukların anneleri suç duyurusunda bulundu. Sanık Mustafa V.'nin, olay tarihinde her ikisi de 7 yaşında olan ve bitişik evlerde oturan öz yeğeni S.S. ile S.S'nin amcasının kızı D.S'ye cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı Ali Can, sanığın çocuklara çikolata ve para vererek kendi evine götürdüğü, kucağına oturttuğu, vücutlarını ellediği, dudaklarından öptüğü, cinsel organlarını ellediğini belirterek, sanık hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla dava açtı. Mağdur çocukların ruh ve beden sağlıklarının bozulduğu yönünde verilen raporun da yer aldığı iddianamede, sanığın TCK 103/6 maddesi uyarınca 15'şer yıldan toplam 30 yıl hapis cezası talep edildi. Mağdur çocuklar psikolog eşliğinde ifade verdi.
İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tanık olarak dinlenen S.S.'nin annesi Ü.S., sanığın kendi kızına değil, eltisinin kızı D.S.'ye karşı bazı hareketlerde bulunduğunu, bu nedenle kardeşinden şikayetçi olmadığını söyledi. Mağdur D.S.'nin annesi A.S. ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanık hakkında yakalama kararı çıkarttı. Sanık Mustafa V., memleketi Adıyaman'da yakalanıp tutuklandı.
11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan sanık Mustafa V. avukatı Muraç doruk Tatlı ile mağdurların avukatı Seyit Ahmet Akyüz katıldı. Avukat Tatlı, müveklinin suçu işlemediğini belirtip, tahliyesini ve beraatini istedi. Sanık Mustafa V. suçlamaları kabul etmedi. Kendisine iftira atıldığını, çocukların ailelerinin yalan söylediğini iddia eden sanık, tahliyesini ve beraatini istedi. Mağdurların avukatı Seyit Ahmet Akyüz ise sanığın işlediği suçun, ifadeler ve gelen raporlara göre sabit olduğunu, bu nedenle cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme Başkanı Erhan Atlı, "2004 doğumlu çocuklar da mı yalan söylüyor? Neden sana iftira atsınlar?" dedi.
Karar için kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanığı her iki çocuğa işlediği suçlardan dolayı 12.5'ar yıldan toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık avukatı kararı temyiz edeceğini belirtti.

BK(İÖ/SS)