KAPIKULE ile Hamzabeyli Sınır Kapıları’ndan kaçak yollarla yurt dışına çıkış yapmak isteyen 5 Afgan yakalandı. Kaçaklardan 4’ü Kapıkule’den çıkış yapacak bir TIR aracının dorsesinde, diğer ise TIR aracının yedek lastik yuvasına gizlenmiş olarak bulundu. Son 1 hafta içerisinde sınır kapılarında yapılan kontrollerde 696 bin 850 TL değerinde kaçak altın, sigara, içki, oto parçası ve filtreli sigara kağıdı ele geçirildi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a çıkış yapmak isteyen Bulgaristan vatandaşı G.Ö.G. yönetimindeki TIR, gümrük ekiplerince arandı. TIR dorsesinin yedek lastik yuvasına gizlenerek kaçak yollardan yurt dışına gitmek isteyen Afgan kaçak yakalandı.
Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a çıkış yapmak isteyen Türk sürücü T.K. yönetimindeki TIR'ın dorsesinde ise, yine yasa dışı yollardan yurt dışına çıkış yapmak isteyen 4 Afgan daha yakalandı. Kaçaklar sınır dışı işlemleri için Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edilirken, kaçakların bulunduğu TIR sürücüleri ise gözaltına alındı.
BALDIRINA SARILI ALTINLA YAKALANDI
Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala Gümrük sahalarında, Gümrük ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri personelince son bir haftadaki kontrollerde çok sayıda kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldı.
Yurt dışına çıkmak için Kapıkule yolcu salonu gümrük sahasına gelen Romanya uyruklu S.L.G.’nin baldırındaki şişlikler dikkat çekti. Gümrük personeli tarafından üstü aranan S.L.G.’nin baldırına sarılı olan 115 bin lira değerinde 2 kilo 660 gram hurda altın bulundu. Diğer kontrollerde ise 24 bin lira değerinde 208 otomobil parçası, 13 bin TL değerinde 94 canlı güvercin, 4 bin 600 lira değerinde 98 adet alkollü içki ele geçirildi.
İpsala gümrük sahasında ise 80 bin 250 lira değerinde 9 bin adet ilaç ve 20 bin lira değerinde 149 gram altın ele geçirildi. Hamzabeyli gümrük sahasındaki bir TIR’da ise 440 bin lira değerinde 11 milyon 420 kaçak filtreli sigara kağıdı ile 1 milyon 440 bin filtre pamuğu ele geçirildi. Olaylara ilgili 5 TIR sürücüsü ve Rumen S.L.G. gözaltına alındı. Soruşturmalar sürüyor.