RİZE’nin Çayeli İlçesi Çimenli Köyü’nde yolu kardan kapanan yaylada 200 küçükbaş hayvanı ile 3 gündür mahsur kalan biri hasta 2 çoban, kurtarma ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı. Ekipler, çobanları erzakları bitmek üzere bir barakaya sığınmış halde, keçileri ise açlıktan ağaçları kemirirken buldu.
Geçen pazartesi günü, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Çimenli Köyü yaylası mevkiinde 200 küçükbaş hayvanı ile dönüşe geçen 81 yaşındaki Mustafa İsmail ile 41 yaşındaki Dursun Arda, yoğun kar yağışı nedeniyle köye inemedi. Çobanlar yayladaki bir barakaya sığınırken, köylüler durumu Rize Valiliği’ne bildirdi. Bunun üzerine Rize Afet Acil Durum Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Rize Arama Kurtarma Ekipleri’nden (RİKE) oluşan ekipler bölgeye gönderildi. İş makinesinin açtığı yolda güçlükle araçları ile ilerleyen ekipler 2 kilometrelik yolu ise yaya olarak yürüyerek çobanların kaldığı bölgeye ulaştı.
KEÇİLER AĞAÇLARI KEMİRİYORDU
Kurtarma ekipleri bir barakada erzakları bitmek üzere bulduğu çobanların keçilerinin de açlıktan ağaç gövdelerini kemirdiği görüldü. 3 gündür bölgede mahsur kalan  çobanlardan Mustafa İsmail’e sağlık ekipleri müdahale etti. Durumunun iyi olduğunu söyleyen ve keçilerini bırakmak istemeyen Mustafa İsmail ikna edilerek Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Küçükbaş hayvanları ile sabah erken saatlerde köye doğru yola çıkacak olan çobanlardan Dursun Arda ise "3 gündür burada kaldık. Keçilerimiz aç ve ağaçları kemirmeye başladı. Kar aniden yağınca inemedik" dedi.