Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ta, yaya geçidinde yayalara yol vermeyen araç sürücülerine trafik ekipleri tarafından 172 lira ceza kesildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, yayaların karıştığı trafik kazaları sayısını azaltmak istediklerini belirterek sürücülerin yayalara yol verme konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.
Sivas Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nce kent meydanında trafik uygulaması yapıldı. Uygulamaya Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Cengiz Emirza katıldı. Yaklaşık 1 saat süren uygulamada, İnönü Bulvarı üzerindeki yaya geçidinde yayalara yol vermeyen araçlar tespit edildi. Daha sonra bu araçlar kent meydanında durdurularak Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesi gereğince araç sürücülerine 172 lira ceza yazıldı. Yayalar bu durumdan memnun olduğunu belirtirken birçok araç sürücüsü ceza yazılması nedeniyle sitem etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, "Trafik güvenliği eylem planıyla ilgili olarak 2014 yılında ilimizde bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl hız konusunda ve emniyet kemeri konusunda arkadaşlarımız önemli çalışmalara imza attılar. Bu kez yaya geçidini kullanma konusunda, gerek yayalarımızı gerek araç sürücülerimizi eğitme ve bilgilendirme çalışmalarımız var. İlimizde yaya geçitleri kullanımı konusunda araç sürücülerinin biraz daha dikkatli olması gerekiyor. 2013 yılında yayaların şehir merkezinde karıştığı kaza sayısı maalesef 160'dır. 2014 yılının ilk 5 ayı için ise bu rakam 50'nci ilimiz ölçeğinde küçümsenecek bir rakam değil. Araç sürücülerimizin şehir içinde, yol verme konusunda daha çok duyarlı olması gerekiyor" dedi.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Cengiz Emirza ise, "Havaların ısınma ve okulların tatil olması ile birlikte ülkemizde olduğu gibi ilimizde de yayaların karıştığı kazalarda bir artış olduğu gözlenmekte. Bunu en asgariye indirmek için çalışmalar başlattık. Radarla hız çalışmalarımız var, yaya geçitlerinde yayalara öncelik vermeyen sürücüleri tespit ediyoruz. Mobese kameralarımızdan takip ediyoruz Sivil giydirdiğimiz memurlarla beraber fotoğraflama yapıyoruz. Sürücülerimize yayalara öncelik tanınması konusunda alışkanlık kazandırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI