Cavit YILDIRIM/ YATAĞAN,(Muğla),() - MUĞLA'daki Yeniköy ve Kemerköy'ün ardından Yatağan Termik Santrali"ninde özelleştirilmesinin ardından Yatağan İlçesi'nde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, geniş katılımla kutlandı.
Yatağan'da yıllar sonra ilk kez gerçekleştirilen 1 Mayıs mitingine, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün destek verdi. Soma'dan maden işçilerinin, İzmir'den Harp İş Sendikası üyelerinin ve Denizli Beyağaç'tan yeraltı maden işçileri de mitinge katıldı. Garaj alanında yapılan coşkulu miting, KESK, DİSK,TÜRK-İŞ, TMMOB, ADD, CHP, İP, TKP, TGB ve Pir Sultan Abdal Derneği, Muğla Barosu, Tabib Odası, üyelerin araların da bulunduğu yaklaşık 15 bin kişilik bir topluluğa dönüştü. Yatağan'da 228 gündür özelleştirmeye karşı direnen işçilerin üyesi olduğu Tes-İş ve Maden İş Sendikası üyeleri alana polisi sokmayıp, güvenliği kendisi sağladı.
Mitingde konuşan Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin "1 Mayıs bayram değil, direniştir, mücadeledir. Asla teslim olmayacağız" dedi. Girgin şöyle devam etti: "Fabrikalarda barikatlarda direnenlere selam. Emperyalizme sömürüye karşı çıkanlara selam. 11 yıldan beri AKP dikdatörlüğü ile yönetiliyoruz. Tayyip Erdoğan'ın kendi ifadesiyle bu dönem ustalık dönemi değil, bu dönem diktatörlük dönemidir. Bu dikdatörlük ülkenin varlıklarını özelleştirmiyor yakınlarına peşkeş çekiyor. Buna izin vermeyeceğiz."
Teş-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik de konuşmasında, "228 gün direndik. İster satın, ister kapatın, santraller bizim. Hiç kimse bizi yıldıramaz. Bizler emek ordusuyuz. İşimiz, aşımız, çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz. 17 Aralık'tan sonra bu hükümet şaibelidir. Sattıkları babalarının malı değil, ülkenin geleceğidir. Ancak santrallere ve madenlere giremezler. Santrallere ve madenlere ölümüzü çiğnemeden giremezler" diye konuştu.
Son olarak konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Artık her yer Yatağan. Sizlere gezi direnişinde gençlerle mücadele eden avukatların, 84 bin emekçi avukatan selamını getirdim" diyerek, şunları söyledi: "Yatağan Türkiye'nin namusudur. Yatağan'ı korumak tüm Türkiye'nin görevidir. 1 Mayıs'ı işçi ve emekçi bayramı yapıncaya kadar mücadele edeceğiz." 

CY (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)