ŞİŞLİ’de oğlu ile karşılıklı dairelerde yaşayan 82 yaşındaki Safinaz Yıldırım, evinde uyurken kapıyı kırarak giren saldırgan tarafından bıçak zoru ile gasp edildi. Kaçarken güvenlik kamerası tarafından görüntülenen 18 yaşlarındaki saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı. Komşuların bilgi vermesi ile yaşlı kadının çocukları yakındaki işyerinden koşup geldi. Olayla ilgili polisin çalışması sürüyor.
Olay Ergenekon Mahallesi Çimen Sokak, 147 numarada dün 12.30’da meydana geldi. Başlarına gelenlere tepki gösteren kadının gelini İlknur Yıldırım, “Kayınvalidem ile karşılıklı oturuyoruz. Eve en son 11.00 sıralarında girdik. Daha sonra yakındaki dükkanımıza gittik. Saldırgan 12.00’ ile 12.30 arasında kapıyı kırıyor. Kayınvalidem yatak odasında yorganı kafasına çekmiş uyuyorken, seslere uyanıyor. Çekmeceleri karıştıran saldırgana. “Oğlum sen kimsin” diye soruyor. Eli bıçaklı şahıs “Oğlun karakolda. Para ver” diyor.
Kayınvalidem, “Bende para yok, oğlumun parası kendisinde” diye konuşuyor. O zaman kolundaki bileziklerini vereceksin” diyor.
Kayınvalidem, “O bilezikler bana ölen kocamdan yadigar” diyor. Bilezikler kilitli. Saldırgan zorla çıkarırken, kolları yara bere oluyor. Kolundaki iki bilezik, alyans, çekmecedeki yüzükler ve bir miktar para ve telefonunu alıyor. Binanın kapısının açıldığını duyunca, kaçıyor. Komşulardan haber gelince, hemen polisi aradık. Kayınvalidemi hastaneye götürdük.
“Kayınvalideme seni doğrarım, her şeyini vereceksin diye tehdit ediyor. Kadını taciz ediyor. Kadın da korkuyor. 'Sapık mısın sen?' diyor. İkinci bir saldırgan da kapının önünde bekliyormuş. Şikayetçiyim. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. 
  MÖ-