Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, () - TEKİRDAĞ’da bir gecekonduda piknik tüpünden çıkan yangında 84 yaşındaki Mehmet Güner ve eşi 76 yaşındaki Şevkiye Güner yanarak öldü.
Olay, saat 15.30 sıralarında, Aydoğdu Mahallesi Dere Sokak üzerindeki gecekonduda meydana geldi. İddiaya göre, 84 yaşındaki Mehmet Güner, çocuklarının işte olduğu sırada yatalak hasta olan eşi Şevkiye Güner’e yemek hazırlamak üzere evde bulunan piknik tüpünü yaktı. Birden ateş alan piknik tüpünden çıkan alevler evdeki eşyalara sıçradı.
YATALAK EŞİNİ ÇIKARMAYA GÜCÜ YETMEDİ
Yangının kısa sürede evi sarması üzerine Mehmet Güner yatalak eşi Şevkiye Güner’i odadan çıkarmak istedi ancak başarılı olamadı. Güner çifti yoğun duman ve evi saran alevler arasında feci şekilde can verdi. Evden alevler yükseldiğini gören komşuları, durumu itfaiye ve polise bildirdi. Bir yandan da evdeki yaşlı çifti kurtarmaya çalışan komşulara yoğun duman ve alevler izin vermedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını yaklaşık 1 saatte kontrol altına alarak söndürdü. Ekipler, gecekonduda Mehmet ve Şevkiye Güner çiftinin yanmış cesetlerini buldu.
ÇOCUKLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Çiftin işte olan çocukları ise haber verilmesi üzerine eve geldi. Anne ve babalarının ölüm haberini alan çocukları sinir krizi geçirdi. Güner çiftinin cesetleri, savcı ve polisin incelemesinin ardından otopsi için Tekirdağ Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.
Olayla ilgisi başlatılan soruşturma sürüyor.

RY(LK/BT) (FOTOĞRAFLI)