Mikail PELİT/MALATYA, () - MALATYA'da 2013 yılının Ocak ayında, tüp bebek isteyen ya da yasa dışı şekilde kürtaj yaptırmak isteyen kadınlara cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan Prof. Dr. Önder Çelik, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Kadın- Doğum Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Önder Çelik, geçen yılın başlarında 'yasa dışı kürtaj, rüşvet ve hastalarına taciz' suçlamasıyla yapılan baskında, 13 kişi ile birlikte gözaltına alındı.  Prof. Dr. Önder Çelik, Doç. Dr. Şeyma Hasçalık ile aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu 14 kişi, 2 Ocak 2013 günü mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden Prof. Dr. Önder Çelik, Doç. Dr. Şeyma Hasçalık, anestezi teknikeri Ö.A. ve M.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 10 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sürerken, Doç. Dr. Şeyma Hasçalık ile diğer 2 tekniker tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
Davanın bugün görülen 6. duruşmasında Prof. Dr. Önder Çelik’in avukatı tarafından tahliye talebini değerlendiren mahkeme heyeti, hakkında 45 yıla kadar hapsi istenen sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Son tahliye ile birlikte yasa dışı kürtaj ve taciz davasında tutuklu kalmadı.

MP(MP/SS)