AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ TUTUKLANAN AKRABASINI ANLATTI
AK Partili Çiğli ve İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi Mesut Demirkaya, İzmir merkezli yasa dışı dinlemelere yönelik olarak yapılan operasyonda tutuklanan emniyet müdürlerinden, Ramazan Karakayalı'nın halasının torunu olduğunu, suç işleyeceğine inanmadığını söyledi.
İzmir Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü yapan, ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine getirildikten sonra 17 Aralık sürecinde Elazığ'a tayin edilen Ramazan Karakayalı, yasadışı dinleme operasyonu kapsamında 32 polis ile birlikte gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Mali Müşavir olan Mesut Demirkaya, akrabasının tutuklanması nedeniyle çok üzgün olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Ramazan Karakayalı benim halamın torunu. Çok iyi yetişmiş, dürüst, namuslu. Babası da çiftçilik yapan gariban biri. İşinde titiz, hassas, disiplinli. Asla atfedilen suçları işleyebilecek biri değil. İzmir dışında görev yaptı, yeni geldi. Çocukluğundan beri tanırım. Bu suçları işleyecek biri değil. Umarım en kısa zamanda suçsuzluğu kanıtlanır. Yasalara saygılıyız, bekleyeceğiz."
"TUTUKLANMAYI İSTERDİM"
İzmir'deki yasa dışı dinleme operasyonu kapsamında gözaltına alınıp sevkedildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Komiser Suat Çelen adliye çıkışında, “Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Neyin ne olduğunu herkes biliyor. Burada değil ama İstanbul'da tutuklanan bir devrem var. Bu şanlı davada mükafat olan tutuklanmayı isterdim, rabbim hayırlısını nasip etsin" dedi.

Tufan HAMARAT,-Elif DEMİRCİ/İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI