İsmail AKDUMAN/SAMSUN, () - SAMSUN'da birlikte yaşadığı, olay tarihinde 3.5 aylık hamile ve 15 yaşındaki S.D.'yi dövdükten sonra motorsikletle ezdiği öne sürülen 19 yaşındaki Salih Cezvekıran'ın, cinsel istismar suçundan yargılandığı dava düştü. Genç kızın şikayetçi olmaması ve mahkeme kararıyla yaşının büyütülmesi üzerine ceza almayan Cezvekıran serbest bırakıldı.
Olay, Samsun'un Canik İlçesi Yavuzselim Mahallesi'nde 2012 yılı Kasım ayında meydana geldi. Ailelerinin rızasıyla Cezvekıran ile birlikte yaşamaya başlayan S.D. hamile kaldı. İddiaya göre, Cezvekıran kıskançlık nedeniyle tartıştığı 3.5 aylık S.D.'yi dövüp, göğsüne kırık cam parçasıyla adını yazdı. Gördüğü şiddete dayanamadığını belirten S.D., evi terk edip ailesinin yanına yerleşti. Cezvekıran, bir süre sonra sokakta gördüğü S.D.'yi tekme tokat dövüp üzerinden motosikletle geçtikten sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürürek, otomobil çarptığını söyledi. 10 gün yoğun bakımda kalan S.D., hastaneden taburcu edildikten sonra polise giderek birlikte yaşadığı Salih Cezvekıran'ın kendisini dövdüğünü, motosikletle kendisini ezdiğini söyledi. Bu ifade üzerine yakalanan şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Hakkında Samsun 2'nci Ağır ceza Mahkemesi'ne öldürmeye teşebbüs suçundan 24 yıla kadar, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde de cinsel istismar suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iki dava açıldı. Cinsel istismar suçundan hakim karşısına çıkan tutuklu sanık, "Göğsüne kırık camla adımı yazmadım. Kendisi kollarını keserdi zaten. Ben onu topluma kazandırmak istedim. Ailelerimizin rızasıyla birlikte yaşamaya başladık. Kendisine zorla bir şey yapmadım. Onun da isteğiyle birlikte olduk. Kendisi benim nikahsız eşimdir ve çocuğumun annesidir. Açık giyindiği için ikaz ettim. Yol üzerinde konuşurken araba çarptı ve yere düştü. Ben de hastaneye götürdüm" dedi.
Duruşmaya gelmeyen S.D. ise daha önceki celselerde verdiği ifadesinde Cezvekıran'dan şikayetçi olmadığını söyledi. Birlikte yaşamaya başladıkları ilk günden itibaren sanığın kendisine kötü davrandığını ve işkence yaptığını ileri süren S.D., "Ellerimi bağladıktan sonra göğsümü kırık cam parçasıyla kesip 'Salih' yazdı. 'Artık benden başkası seni almaz' dedi. Hamile olmama rağmen sürekli beni dövdüğü için evi terk edip ailemin yanına yerleştim. Olay günü beni görünce yanıma geldi. Diziyle çeneme vurup yumruk attı. Yere düşünce de motosikletinin tekerini başıma sürüp baskı yaptı. Bana araba çarpmadı. Kendisi çok kıskançtır ancak şikayetçi değilim. Kendi rızamla onunla birlikte yaşamaya başladım" diye konuştu. 
Mahkeme heyeti, S.D. yapılan kemik testinde yaşının olay tarihinde 15'den büyük olduğunun tespit edilmesi, mahkeme kararıyla yaşının 17 olarak büyütülmesi ve sanıktan şikayetçi olmaması üzerine Salih Cezvekıran hakkında açılan cinsel istismar davasının düşürülmesine karar verdi. Ardından da sanığı tahliye etti.
Diğer taraftan Cezvekıran, genç kızı öldürmeye teşebbüs etmek suçundan tutuklu yargılandığı Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçen yıl Kasım ayında, 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

FOTOĞRAFLI