Salih ÜÇTEPE / ADANA, () - ADANA'da babası 54 yaşındaki İsa Dağparçası'nı bıçakla öldürdüğü iddiasıyla 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan 32 yaşındaki Umut Dağparçası, kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden görülen duruşmada bu kez 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Akkapı Mahallesi'nde 5 Mayıs 2012'de meydana geldi. İddiaya göre alkol alan İsa Dağparçası ile oğlu Umut Dağparçası arasında birlikte çalıştırdıkları kahvede hasılat konusunda tartışma çıktı. Tartışmanın ardından alkolün de etkisiyle öfkelenen İsa Dağparçası, oğlu Umut Dağparçası'na "Sen hırsızsın. Sen benden çalıyorsun" diyerek elindeki bıçakla saldırdı. Baba ile oğul arasındaki kavga sırasında İsa Dağparçası alkolün de etkisiyle dengesini kaybedip yere düştü. Bacağından bıçakla yaralanan İsa Dağparçası, kaldırıldığı hastanede öldü. Kaçan Umut Dağparçası ise 3 gün sonra yakalanıp tutuklandı.
SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Umut Dağparçası, "Babam para istedi. Olmadığını söyleyince anneme küfretti, bana yumruk attı. Kaçtım, üzerime geldi. Kendisini tutmalarına karşın elindeki bıçakla küfrederek bana saldırdı. Alkollüydü, dengesini kaybedip yere düşerken kendi elindeki bıçakla bacağından yaralandı. Orada bulunanlardan birinden kemer alıp, kan kaybını önlemek için bağladım. Arkadaşlarım da tampon yaptı. Arabaya bindirip hastaneye gönderdim. Babamın öldüğünü öğrenince cenazesine katıldım, sonra da polise teslim oldum. Kazayla oldu. Ne kadar pişmanım desem az. Her gün vicdan azabı çekiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık Dağparçası'nı babasını öldürmekten önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sonra da cinayetin babadan kaynaklanan haksız tahrik sonucu meydana geldiğine kanaat getirerek, duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurup sanığın cezasını 18 yıl 4 aya indirdi.
TAHLİYE EDİLDİ
Temyiz edilen dosya Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nde görüşüldü. Yargıtay, 'kasten öldürme' suçundan yargılanan Umut Dağparçası'nın 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan yargılanması gerektiği gerekçesiyle kararı bozdu. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen duruşmada mahkeme heyeti, Yargıtay'ın kararına uyarak Umut Dağparçası'nın 'kasten yaralama' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, daha sonra Dağparçası'nın duruşmadaki iyi hali, tutuklu kaldığı süre ve tekrar kaçma şüphesinin bulunmaması yönünde kanaat getirerek tahliyesine karar verdi.

FOTOĞRAFLI