Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da 2 çocuk annesi 41 yaşındaki Emrah Dil'i sokakta tabancayla öldürdüğü suçlamasıyla yargılandığı davada 'haksız tahrik' indirimi uygulanarak 15 yıl hapse çarptırılan sevgilisi 45 yaşındaki Mikail Uskaner'e verilen cezayı Yargıtay az buldu. Yargıtay, ölen Emrah Dil'in haksız tahrik oluşturacak herhangi bir davranışı olmadığına hükmetti.
Olay, 23 Ağustos 2012'de merkez Seyhan İlçesi'ndeki Akkapı Mahallesi'nde meydana geldi. Eşinden boşandıktan sonra lokanta işleten Emrah Dil, bir yıl önce çiftçilik yapan evli, 3 çocuk babası Mikail Uskaner ile tanışıp, ilişki yaşamaya başladı. Ancak sık sık 'kıskançlık ve ayrılma tartışması' nedeniyle kavga eden çift, olay günü de aynı nedenle tartıştı. İddiaya göre, Emrah Dil'in ayrılmak istediğini söylemesi üzerine ruhsatsız tabancasını çeken Mikail Uskaner, kadına kurşun yağdırdı. Kaçmaya çalışan ancak sırt, karın ve kalçasından kurşunlanan Emrah Dil, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Mikail Uskaner ise olaydan 5 gün sonra cinayetin işlendiği sokakta polisler tarafından yakalandı. Tutuklanan Uskaner hakkında 'ömür boyu hapis' cezası istemiyle dava açıldı.
'ÇOK PİŞMANIM' SAVUNMASI
Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mikail Uskaner, savunmasında öldürme kastının olmadığını ileri sürerek, "Ayrılmak istiyordu. Olay günü küfür edip beni aldattığını, kardeşlerimle yatacağını söyledi. 'Yanıma erkek alır önünden geçer seni rezil ederim' dedi. Bu nedenle ateş ettim. Çok pişmanım, keşke bunlar olmasaydı" dedi. Mahkeme heyeti, sanık Mikail Uskaner'e önce ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın cinayeti 'haksız tahrik' altında işlediğine kanaat getiren mahkeme heyeti cezayı önce 18 yıla, sonra da duruşmalardaki iyi hali nedeniyle de 15 yıla düşürdü. Sanığa, 'ruhsatsız silah taşımak' suçundan da 1 yıl 8 ay hapis ve 1000 lira para cezası verildi.
YARGITAY CEZAYI BOZDU
Ölen Emrah Dil'in acılı ailesi, sanığa verilen cezayı az bularak karar itiraz etti. Dosyayı görüşen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Mikail Uskaner'e ruhsatsız silah taşıma suçundan verilen cezayı onadı. Sanık Uskaner ve tanıkların ifadelerini inceleyen Yargıtay, haksız tahrik indirimi uygulanan Uskaner'in öldürdüğü Emrah Dil'in davranışlarının haksız tahrik oluşturmadığına hükmederek oy birliğiyle kararı bozdu. Dava önümüzdeki günlerde 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülecek.

FOTOĞRAFLI