YARGIÇLAR Sendikası Başkanı ve Çankırı hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu, Gezi Parkı eylemlerine Ankara'da katıldığı ve polisin müdahalesini engellemeye çalıştığı iddiasıyla hakkında Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 2'nci duruşmasında beraat etti. 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na' muhalefet etmek suçundan yargılanan Eminağaoğlu, "Gezi sürecinin barışçıl olmak kaydıyla bir hak ve özgürlük kullanımı olduğu verilen bu kararla ortaya konmuştur" dedi.
Eminağaoğlu'nun, avukatları Turgut Kazan ve Ahmet Akgül ile birlikte 9 avukatın katıldığı duruşmayı CHP Kırıkkkale il yöneticileri ile birlikte Kırıkkale Barosu avukatları izledi. Duruşmada Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Ayhan Çelik ile birlikte Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun beraatini istedi.
Mahkeme heyeti, savunmaların ardından açıkladığı kararda, sanık Eminağaoğlu'nun hakkında 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan cezalandırılması talebi ile kamu davası açıldığını, yapılan yargılama, toplanan deliller, sanık ve müdafilerinin savunmaları, tanık anlatımları, tüm dosya kapsamına göre, sanığın suç işleme kastı ile hareket etmediğinin anlaşıldığından ilgili kanun ve madde gereği beraatine karar verdi. Duruşma çıkışı açıklama yapan Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Gezi sürecinin barışçıl olmak kaydıyla bir hak ve özgürlük kullanımı olduğu, verilen bu kararla ortaya konmuştur" dedi.
İDDİANAME
Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz'ın hazırladığı iddianamede şüpheli Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun suç tarihi 15 Haziran saat 22.30 sıralarında çeşitli sivil toplum örgütlerinin organizesinde CHP Milletvekilleri Nur Serter, Emine Ülker Tarhan, İdris Yıldız ve İzzet Çetin'in de bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grubun Ankara'nın Çankaya ilçesi J.F. Kennedy Caddesi'nde toplandığı belirtildi.
İddianamede, caddenin araç trafiğine kapatıldığı saat 23.15 sıralarında toplanan grupta bulunanların sayısının 600'e ulaştığı, grup içerisinde YARSAV eski Başkanı olan şüpheli Emin Ağaoğlu'nun da diğer CHP milletvekilleriyle hareket ettiği vurgulandı. iddianamede, "Şüphelinin yargılanmasının 2802 sayılı kanunun 93'üncü Maddesi uyarınca yapılarak eylemine uyan 2 bin 911 sayılı kanunun 23'üncü maddesi delaletiyle aynı kanunun 28/1-son ve 32/1 maddeleri uyarınca cezalandırılmasına, hakkında TCK'nın 53 maddesinin uygulanmasına karar verilmesi kanun adına talep ve iddia olunur" denildi. 
Yarsav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, kararın ardından Gezi sürecinin barışçıl olmak kaydıyla bir hak ve özgürlük kullanımı olduğunun bu kararla ortaya konduğunu söyledi. Eminağaoğlu, hukukun üstünlüğünü etkin kılmak, hukuk devletini yaşatmak için eylem faaliyetlerinin her koşulda süreceğini kaydetti.