ADALET Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Avrupa Birliği (AB) eşleştirme projesi olan 'Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi'ne yönelik çalıştay Adana'da başladı.
Polis Evi'nde gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan çalıştaya hakimler, başsavcılar, basın mensupları ve AB ülkelerinden uzmanlar katıldı. Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir'den sonra Adana'da düzenlenen çalıştayın ilk gününde Almanya, Hollanda ve Avustralya'dan gelen uzmanlar, kendi ülkelerindeki yargı- medya ilişkisini ve uygulamaları anlattı. Türk basın mensupları da yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini aktardı. Basın mensupları, en önemli sorunlarının hızlı ve doğru bilgiye ulaşamamak olduğunu söyledi. Yargı çalışanları da, basının kamuoyunu bilgilendirme görevini yaparken soruşturmaların güvenliği, kişisel hak ve hürriyetlere saygı göstermesini beklediklerini vurguladı.
Türk yargı sisteminin medya kuruluşlarıyla ilişkilerinin güçlendirilmesi ve sistematik hale getirilmesi hedeflenen projede ayrıca, yargı kurumları bünyesinde basın sözcülüğü sisteminin kurulması ve ülke çapında etkili hale getirilmesinin amaçlandığı bildirildi.