ADANA'da 36 yaşındaki Ekrem Ö., iddiaya göre, yardım etme bahanesiyle yanına yaklaştığı, yürüme engelli 77 yaşındaki Mehmet Hızlı'nın içinde 220 lirası olan cüzdanını çaldı. Şüpheli, polis tarafından gözaltına alındı.
Olay, merkez Sarıçam İlçesi Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi girişinde meydana geldi. İddiaya göre, yürüme engelli Mehmet Hızlı, organize sanayi bölgesindeki bir yakınını ziyaret ettikten sonra evine dönmek için otobüs durağında beklemeye başladı. Bu sırada motosikletle gelen Ekrem Ö., "Amca burada ne bekliyorsun, gel seni götüreyim" diyerek ona yardım etmek istediğini söyledi. Ekrem O., Hızlı'yı motosiklete bindirmeye çalışırken cebindeki cüzdanını çaldı. Ardından da motosiklete binemediğini ileri sürerek Hızlı'yı durakta bırakıp gitti.
Gelen minibüse binen Mehmet Hızlı, cüzdanının çalındığını fark edince yolda inip, durumu polise bildirdi. Hızlı'nın verdiği bilgiler doğrultusunda polis önce Güzelevler Mahallesi'nde motosikleti daha sonra da şüpheliyi buldu. Gözaltına alınan ve suçlamayı kabul etmeyen Ekrem Ö., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

AÖ(BK/CK) (FOTOĞRAFLI)