GAZİANTEP'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Carablus İlçesi'nde muhalif gruplar ile El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti örgütü arasındaki çatışmalar sürüyor. Türkiye tarafından da silah sesleri duyulurken, çatışmalarda yaralanan 5 Suriyeli, tedavi için Nizip'e getirildi.
Carabulus'da, Özgür Suriye Ordusu mensupları ile Irak Şam İslam Devleti güçleri arasında geçen hafta başlayan çatışmalar aralıklarla sürüyor. İlçenin kontrolünü ele geçirmek isteyen 2 grubun çatışmaları sırasında yankılanan silah sesleri ve patlamalar, zaman zaman Karkamış'ta tedirginliği yol açıyor.
Güvenlik güçlerinin sınır hattında önlemleri üst seviyeye çıkardığı Karkamış İlçesi'nde halk sınıra yaklaşmamaları konusunda uyarılırken, Carablus'ta devam eden çatışmalarda yaralanan Özgür Suriye Ordusu mensubu 5 kişi, öğleden sonra araçlarla Karkamış Sınır Kapısı'na getirildi. Burada hazır bekletilen ambulanslarla Nizip Devlet Hastanesi'ne taşınan yaralılara acil serviste müdahale edildi. Yaralılardan 2'sinin hayati tehlikeleri bulunduğu için Gaziantep'teki hastanelere sevk edildi. Hayati tehlikeleri bulunmayan 3 yaralının tedavisinin Nizip'te yapılacağı belirtildi.