Fatih KARAÇALI/ ADANA, () - ADANA'da bir iş hanındaki tekstil atölyesinde çıkan yangında, yoğun duman nedeniyle binadan çıkamayan insanlar, kumaşları yüzlerine maske yaparak kurtarılmayı bekledi. İtfaiye ekibi yaklaşık bir saatlik çalışmayla yangını kontrol altına alırken, mahsur kalanlar da merdivenleri kullanarak çıktı.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Kocavezir Mahallesi, Karacaoğlan Caddesi'ndeki bir iş merkezinde saat 14.30 sıralarında dumanlar yükselmeye başladı. Çıkış nedeni bilinmeyen yangını fark eden çevredeki vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Düğün salonu ve konfeksiyon atölyelerinin yer aldığı iş merkezindeki yangına itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale etti. İtfaiyeciler yangına müdahale ederken, üst katlarda bulunanlar ise binayı saran dumanlardan korunmak için kumaş parçalarını yüzlerine maske yaparak kurtarılmayı bekledi.
İtfaiye ekipleri, yaklaşık bir saatlik çalışmayla Taner Ç.'ye ait olduğu belirtilen konfeksiyon atölyesindeki yangını söndürdü. Binada mahsur kalanlar kendi imkanları ile merdivenlerden inerek, dışarıya çıktı.
İşyeri sahibinin ekonomik kriz yüzünden aşırı borçlandığını öne süren komşuları, "Uzun zamandan beri maddi sıkıntıları vardı. Bir hafta önce de borçlarını ödeyemediği için cezaevine girdi. Binanın sahibi de alacaklarına karşın atölyedeki makinelere el koydu" diye bilgi verdi.
Polisler ve itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedenini saptamak için binada inceleme yaptı. 
 
FK(YB/AAA)(FOTOĞRAF)