OSMANİYE'nin Bahçe İlçesi'nde Suriye plakalı bir otomobil seyir halindeyken yandı. Otomobilde bulunan ve olayı yara almadan atlatan 4 kişilik Suriyeli aile, yangın devam ederken durdurdukları bir yolcu minibüsüne binerek Adana'ya gitti.
Olay, dün akşam saat 19.15 sıralarında Bahçe İlçesi E-90 Otoyolu'ndaki Kızlaç Tüneli'nde meydana geldi. İddiaya göre Adana istikametine gitmekte olan Suriye plakalı otomobil, Kızlaç Tüneli'ne girdiği sırada birden alev aldı. Otomobilde bulunan 2'si çocuk 4 kişi hemen araçtan inerken, olayı görenler jandarma ve itfaiyeyi aradı. Tünelden geçişlerin kısa bir süreliğine durdurulmasına neden olan yangın, Bahçe Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülürken, otomobil kullanılamaz hale geldi.
Yangının, otomobilin motor kısmındaki bir elektrik arızasından çıktığı sanılırken, olay yerine gelen jandarma ekipleri araçta yaptıkları incelemede bagajda yanmış gıda malzemeleri buldu. Otomobilde olduğu iddia edilen Suriye uyruklu kişiler ise bulunamadı. Yapılan araştırma sonrasında otomobildekilerin 4 kişilik Suriye uyruklu bir aile olduğu, araç yanarken tünelden geçen bir yolcu minibüsüne binerek Adana'ya gittikleri tespit edildi.
Yanan otomobil çekici yardımı ile olay yerinen kaldırılırken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.