Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - YALOVA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda 16 ton 470 kilogram kaçak çay ele geçirildi.  
Yapılan ihbarı değerlendiren Yalova'daki polis ekipleri, yurda kaçak olarak sokulan çayların, yüklendiği TIR ile İstanbul'dan Bursa'ya getirilmek üzere yola çıkarıldığı bilgisini aldı. Polis, plakası belirlenen TIR'ı Bursa Karayolu'nda durdurdu. Araçta yapılan aramada, 16 ton 470 kilogram gümrük kaçağı çay bulundu. TIR’ın sürücüsü 46 yaşındaki A.E. ile çayların dağıtımını yapan firma sahibi 34 yaşındaki D.A. gözaltına alındı. Çaylara el konulurken şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Yasası'na Muhalefet Etmek ve Halk Sağlığını Tehlikeye Düşürmek suçundan işlem yapıldı.
Çaykur Pazarlama ve Dağıtım İstanbul Bölge Müdürlüğü ile Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı uzman personel tarafından ele geçirilen kaçak çaydan numuneler alınarak insan sağlığını tehdit edici hormon ve kimyasal kalıntılar içerip içermediği ile ilgili olarak analiz çalışmaları başlatıldığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI