YALOVA, () - YALOVA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ‘çıkar amaçlı suç örgütüne’ yönelik  operasyon düzenledi. Operasyonda 9 kişi gözaltına alınırken; 3 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, şantaj amaçlı fotoğraf ve belgeler ele geçirildi.
 Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ihbar üzerine il merkezi ve ilçelerde esnafı tehdit ettikleri ve şantaj yaptıkları iddia edilen çıkar amaçlı suç örgütünü takibe aldı. Savcılıktan alınan izin sonucu 3 ay süren çalışmanın ardından, 8 evde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Toplam 70 polisin katıldığı aramalarda, ruhsatsız 3 tabanca, 2 pompalı tüfek, şantaj amaçlı fotoğraf ve belgeler ele geçirildi.
Operasyonda şebekenin lideri olduğu iddia edilen M.Ş. (35) ile birlikte A.A. (30), M.Ç. (35), F.B. (29), C.K. (23), S.Ç. (30), F.B. (37), Ü.B. (32) ve R.K. (39) gözaltına alındı. Şüpheliler yapılan sorgulamanın ardından Yalova Adliyesi’ne sevk edildi.
Yalova Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartıldıkları sırada bazı zanlılar, fotoğraf ve görüntülerini çeken gazetecilere tepki gösterdi.

SG-(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)