ADANA'da 53 yaşındaki Selma Erkovan, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında karakola imza atma gitmek için yalan ihbarla evine çağırdığı polislere ricada bulundu. Polislerin, 'Bizim işimiz size imzaya götürmek değil' demesi üzerine Erkovan baygınlık geçirdi.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Türkocağı Mahallesi'nde oturan ve uyuşturucu madde satmak, hırsızlık gibi birçok suçtan kaydı bulunan Selma Erkovan, 2 yıl cezaevinde yattıktan sonra Denetimli Serbestlik Yasası'ndan tahliye edildi. Kronik astım hastası olan Erkovan, imza atma atmak için karakola gitme saati yaklaşınca 155'i arayarak "Rahatsız ediliyorum" diyerek yardım istedi. Erkovan, kısa sürede eve gelen polislere, "Benim karakola gidip imza atmam gerek ancak taksiye binecek param yok. Yürüyecek dermanım da yok. Ben çok hastayım beni götürün" dedi. Polisler de "Bizim görevim sizi götürmek değil. Siz kendi imkanlarınızla gideceksiniz" cevabını verdi. Bunun üzerine kendini yere atan Erkovan, "Ben bu devletin vatandaşı değil miyim. Ben hastayım, imza atmaya gidemiyorum" diye feryat etti, ardından da baygınlık geçirdi.
Polisler, bilgi verdikleri amirlerinin talimatıyla Erkovan'ı ekip aracıyla imzaya götürdü. Erkovan günlük imzasını attıktan sonra kendi imkanları ile evine döndü.