– TRABZON’da büfe işleten 38 yaşındaki Berkman Öztürk, polisin kaçak sigara operasyonunda yakalanacağı anlayınca, tabancasını çekip başına dayadı ve intihar edeceğini söyleyerek polisleri dışarı çıkarttı. Psikolog ve polislerin uzun uğraşı sonucu ikna edilen Öztürk silahı bırakıp teslim oldu.
Olay Zağnos Caddesi’ndeki bir iş hanında saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Kaçak sigara operasyonu yapan polislerin işyerine gelmesi üzerine çıkarttığı tabancayı başına dayayarak intihar edeceğini söyleyen Berkman Öztürk, sonra da polisleri dışarı çıkarttı, işyerinin kapısını içerden kilitledi. İntihar edeceğini söyleyen Berkman, kendisini ikna etmeye çalışan polislere iyi bir iş bulamadığı için kaçak sigara satmak zorunda kaldığını anlattı. Berkman, olay yerine çağrılan psikolog ve polislerin yaklaşık 2 saatlik uğraşı sonucu güçlükle ikna edildi. Silahı polislere teslim eden Berkman gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 
Berkman Öztürk, yaklaşık 2 yıl önce de akrabaları ile kavga ettikten sonra sokak ortasında başına silah dayayarak intihara kalkışmış, polislerin çabaları sonucu güçlükle ikna edilmişti.  FT(TM/AAA)(FOTOĞRAFLI)