KIRIKKALE'nin Yahşihan İlçesi Kaymakamlığı tarafından düğünlerde silah ateşlenmesinin önüne geçmek için 'Silah Atmayalım, Hayatları Karartmayalım' adlı proje başlatıldı. Proje kapsamında, muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Yahşihan Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Erdal Akkuş, İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Rıdvan Aksoy Köy ve mahalle muhtarları katıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisler tarafından konuyla ilgili alınması gereken önlemler hakkında slayt ve video gösterimi yapıldı. Kaymakam Özen, can ve mal emniyetini tehdit eden, toplumun huzurunu bozan silah atma meselesinin mutlaka çözüleceğini, gereken önlemleri alacaklarını söyledi. Özen, ancak toplumsal problemlerin toplumsal duruşla çözülebileceğini, köy ve mahalle muhtarlarından bu toplumsal duruşa destek olmalarını beklediklerini ifade etti.
Toplantıya katılan köy ve mahalle muhtarları, sorunun çözümü için destek vereceklerini, meseleyi el birliğiyle çözeceklerini belirtirken, anlamlı ve hayati öneme sahip toplantının düzenlenmesinden memnuniyetlerini dile getirdiler. Toplantı, düğünlerde silah atılmasının önlenmesi için alınması gereken önlemlerin görüşülmesinden sonra sona erdi.

EG(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)