Nursima KESKİN- Zafer KUMRU- Kerim BURUCU/ERZURUM, () - ERZURUM'da sağanak yağışta bodrum katını su basan fırının depo olarak kullanılan bodrumda duvar altında kalan Sebahattin Penekli yaşamını yitirdi.
Olay bugün saat 15.00'da merkez Palandöken İlçesi Kazım Yurdalan Mahallesi'nde faaliyet gösteren Un Pak Fırını'nda meydana geldi. Öğleden sonra bastıran ve yaklaşık bir saat süren sağanak yağış sonrası fırının bodrum katını su bastı ve duvar yıkıldı. Bu sırada depodan un taşıyan evli ve 4 çocuk babası 40 yaşındaki Sebahattin Penekli göçük altında kaldı. Kısa sürede de bodrum sularla doldu. 
Fırında çalışanların ihbarıyla gelen Sivil Savunma ekipleri bir taraftan fırının bodrumuna dolan suyu tahliye ederken, bir yandan da dalgıçlar arama- kurtarma çalışması başlattı. Tahliye sırasında jeneratörün arızalanması üzerine, bir oğlu askerde olduğu öğrenilen Sebahattin Penekli'nin yakınları  tepki gösterdi. Jeneratörleri suyun içine atan fırın işçileri daha sonra Sivil Savunma ekiplerine saldırınca polis araya girdi.
Dalgıçlar bir süre sonra Sebahattin Penekli'nin cansız bedenini bodruma dolan sudan çıkardı. Penekli'nin cenazesi ambulansa konulurken iş arkadaşları ve yakınları sinir krizi geçirdi.

FOTOĞRAFLI