Ali AKSOYER/İSTANBUL() ZEYTİNBURNU'nda Çin uyruklu A.İ. (48) adlı kadını kaçırarak götürdükleri evde kelepçeleyen, bir kadınla yatakta uygunsuz görüntülerini çekerek ev ve arabasını satmasını isteyen Çin uyruklu biri kadın 4 şüpheli polis tarafından yakalandı. Çin uyruklu kaçırma ve şantaj çetesi üyeleri çıkarıldığı adliyede tutuklandı. Öte yandan İran ve Türkmenistan uyruklu iki sevgiliyi kaçırıp ailelerinden fidye isteyen Azerbaycan uyruklu şüphelilerden oluşan 4 kişi yakalandı. Çinli ve Türkmenistan uyruklu çete üyelerinden toplam 7 kişi tutuklandı.

İstanbul'da her gün yeni bir suça karıştıkları tespit edilen yabancı uyruklu çetelere Çinliler de katıldı. Daha önce Gürcistan, Kolombiya ve Venezüella, Türkmenistan uyruklu çetelere karşı operasyon yapan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin bu seferki hedefi Çin uyruklu kaçırma ve şantaj çetesi ile fidye amacıyla kaçırma yapan Azerbaycan uyruklu bir çete oldu.

LEZBİYEN FOTOĞRAFLARLA ŞANTAJ YAPMIŞLAR

Zeytinburnu'nda polise başvuran Çin uyruklu A.İ. adlı kadın, bir kız arkadaşıyla randevulaştığı yere gittiğinde yüzlerinde kar maskesi bulunan 3 erkeğin kendisini kaçırdığını, götürdüleri evde ellerini kelepçelediğini söyledi. Mağdur A.İ. kendisini kaçıran kişilere daha sonradan randevu veren arkadaşının da katıldığını söyleyerek "Beni çırılçıplak soyarak bir yatağa yatırdılar. Kadında soyunarak yanıma geldi. Birlikte uygunsuz resimlerini çektiler. Bu resimleri kullanarak evimi ve arabamı satmamı ve parasını kendilerine getirmemi istediler." dedi.

BİRİ KADIN 4 ÇİNLİ ÇETE ÜYESİ TUTUKLANDI

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada olayı gerçekleştirdiği öğrenilen Çin uyruklu S.A.(22) isimli kadın ile yine Çin uyruklu Y.U.(22), S.D.(25), A.X.(24) isimli erkek gözaltına alındı. Tercüman aracılığı ile ifade veren şüphelilerin suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Adliyeye gönderilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AZEBAYCAN’LI KAÇIRMA ÇETESİ POLİSTEN KURTULAMADI

Öte yandan Bayrampaşa’da İran uyruklu A.B. (31) sevgilisi Türkmenistan uyruklu S.İ.(39) 1 Mart 2014 tarihinde kaçırıldı. Kaçırma işini gerçekleştiren şebeke A.B. adlı kişinin İran’da bulunan akrabalarını arayarak 10 bin dolar fidye istedi. Aile, fidyenin bir bölümünü ödeyerek kaçırılan kişilerden A.B.’nin serbest bırakılmasını sağladıktan sonra serbest bırakılmasını sağladıktan sonra polise haber verdi. Polis tarafından başlatılan soruşturmada halen şüphelilerin elinde olan Türkmenistan uyruklu S.İ. adlı kadını kurtarmak için operasyon yaptı. Esenyurt’ta lüks bir sitede bulunan eve yapılan baskında S.İ. kurtarıldı. Olayı gerçekleştiren kişiler Azerbaycan uyruklu M.A.(44), E.B.(27), T.M.(30) ve Z.H.(36) gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler E.B., T.M. ve Z.H. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(BB)