Taner YENER/İSTANBUL,() ZEYTİNBURNU’nda bir kişi,  belinden, sırtından ve kolundan tabancayla vurularak yaralandı. Kim tarafından vurulduğu henüz belirlenemeyen ve hastaneye kaldırılan kişi için bir görgü tanığı  "Konuştuk kendisiyle, bize 'Hanımımın eski kocasıydı' dedi" şeklinde konuştu.

Olay Topkapı Caddesi üzerinde saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Silah seslerinden sonra,  adının Mustafa Yiğit olduğu öğrenilen kişi yaralı halde Topkapı Mezarlığı'na geldi  ve güvenlik kulubesine sığındı. Görgü tanıklarından Haldun Dinçer, olayla ilgili olarak şöyle konuştu:

 “Silah sesi duydum. Ben  kuru sıkı falan zannettim. 'Gençler havaya falan sıkıyor' sandım. Sonra adam buradan 'yandım, vuruldum' diye koşarak geldi. Biz de elinden tuttuk getirdik, bizim kulübeye koyduk. Konuştuk kendisiyle. Bize "Hanımımın eski kocasıydı" dedi. O sıkmış, yakınları telefon açmış buna 'buluşalım konuşalım' diye. Onun oyunuyla buluşmuşlar. O arada demek ki pusuyu da kurmuşlar. Pusuyu kurunca adam gelince sıkmışlar. Koşunca biz buraya aldık güvenlik kulübesine koyduk. Gerekli pansumanı yaptık, ambulans, polis çağırdık. Sırtından, belinden ve kolundan vurulmuştu” dedi.

Güvenlik kulübesinde sağlık ekipleri gelene kadar ilk müdahalesi yapılan Mustafa Yiğit, ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

(FOTOĞRAFLI)