KIRKLARELİ’nin Vize İlçesi’ndeki Karadeniz sahili Kıyıköy’de serinlemek için denize giren 42 yaşındaki Hasan Çörük, kızları 15 yaşındaki Gözde ve 17 yaşındaki Gizem Çörük boğularak yaşamını yitirdi. Aynı bölgede denizde kaybolan 42 yaşındaki Veysel Polat’ın bulunması için ise AFAD ve Sahil Güvenlik ekiplerinin arama çalışmaları sürüyor.
Ramazan Bayramı tatili için Vize İlçesi’ne bağlı Kıyıköy beldesine gelen Hasan Çörük, kızları Gizem ve Gözde Çörük, serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra denizde kaybolan baba ve kızlarınının cansız bedenleri AFAD ile Sahil Güvenlik ekipleri tarafından çıkarıldı. Vize Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından cesetler hastane morguna kaldırıldı. Yine Kıyıköy’de denize giren Veysel Polat ise kısa bir süre sonra yoğun dalgalar arasında kayboldu. AFAD ile Kıyıköy Sahil Güvenlik ekipleri tarafından aranan Polat, henüz bulunamadı.
Yoğun dalgalar nedeniyle jandarma ekiplerinin ‘denize girmeyin, çok tehlikeli’ şeklindeki uyarılarına rağmen tatilcilerin denize girmeye devam ettikleri ve 4 kişinin daha boğulma tehlikesi atlattığı bildirildi.