ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'ndeki trafo merkezinde taşeron çalışan işçiler, çalışma şartlarına dikkat çekmek için eylem yaptı. Arızalara bakmayan işçilerin eylemi nedeniyle ilçede bazı bölgeler elektriksiz kaldı.
Türkiye Elektrik İşletmeleri A.Ş.'nin Viranşehir Trafo Merkezi'nde taşeron firmaya bağlı çalışan yaklaşık 70 işçi, öğle saatlerinde iş bıraktı. Arıza ihbarlarına gitmeyen ve işletmenin önünden geçen Şanlıurfa-Mardin karayolunu ulaşıma kapatan işçiler, alkışlarla seslerini duyurmaya çalıştı. Güvenlik güçlerinin uyarısıyla yolu yeniden ulaşıma açan işçiler adına konuşan Lütfü Topkan, "Geçen yıl devlet elektriği özel şirketlere devretti. Ancak, işletmeyi alan firmalar bizlere sözleşmede belirtilen sosyal haklarımızı vermediği gibi çalışma koşularımızı daha da zorlaştırdılar. Şu an Türkiye'de en zor ve tehlikeli işi biz yapmaktayız. Ancak bizim sesimizi kimse duymuyor. Biz de sezimizi duyurmak için elektrik arzlarını onarmama kararı alarak eylem yaptık. Umarız bu eylemimiz dikkate alınır, aksi takdirde daha uzun süreli eylemler yapacağız" dedi.
Eylem sırasında çıkan arızalar nedeniyle yaklaşık 3 saat elektriksiz kalan bölgelere, işçilerin yeniden çalışmaya başlamasıyla enerji verildi.