KASTAMONU'da, 'yağma' ve 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklu yargılanan 3 sanık, Ankara, Giresun ve Bolu'daki cezaevlerinden video konferans sistemiyle duruşmaya katıldı. 3 sanık, 46'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 27 Şubat 2011 tarihinde Kastamonu Şeker Fabrikası mevkiinde meydana geldi. Arif T., Şenel Ç. ve Hikmet P., iddiaya göre daha önce aralarında husumet bulunan Şaban Y. ve Elvan Ç.'yi tabanca ile yaralayıp para ve cep telefonlarını gasp etti. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan 3 sanık, yağma suçundan 26'şar, adam öldürmeye teşebbüsten de 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Yargıtay, yağma suçundan verilen cezalarını onadığı sanıklara diğer suçtan verilen cezayı az bularak kararı bozdu. Bozma kararı üzerine, daha önce işledikleri suçlar nedeniyle üçü de başka illerde cezaevinde bulunan sanıkların yargılanmasına devam edildi.
Hikmet P., Ankara 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi, Arif T. Giresun, Şenel Ç. de Bolu Cezaevlerinden video konferans sistemiyle duruşmaya katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklardan Arif T., "Buradan kardeşim Şenel'e selam gönderiyorum" dedi. Mahkeme, sanıklara adam öldürmeye teşebbüsten yine 20'şer yıl hapis cezası verdi. Sanıklar, iki suçtan toplam 46'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ÖT(EE/BT)