GAZİANTEP'te, geçirdiği trafik kazası nedeniyle hastanede gözlem altında tutulan belediyede temizlik işçisi 44 yaşındaki Hasan Taş, 2009 yılındaki ev satışından dolayı 3 bin 80 liralık vergi borcunu ödemediği için hakkında arama kararı bulunduğu gerekçesiyle hastaneden adliyeye götürüldü. Kafası sargılı halde terlik ve pijamayla hastaneye götürülen Taş, ifadesini verip, borcunu ödeyince serbest bırakıldı.
Oğuzeli Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan 3 çocuk babası Hasan Taş, dün sabah geçirdiği trafik kazasında yaralandı ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Kafasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde ezik saptanan Taş, müşahedeye alındı. Sabah saatlerinde, tedavisi devam eden Taş'ın yanına gelen polisler 2009 yılında yaptığı ev satışından dolayı 3 bin 80 lira vergi borcunu ödemediği gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunduğunu söyledi. Kafası sargılı olan Taş, daha sonra doktorların onay vermesiyle polis nezaretinde pijama ve terlikle adliyeye götürüldü.
ADLİYEDE FENALAŞTI
Hasan Taş, polis aracıyla götürüldüğü Gaziantep Adliyesi'nde ifade vermek için bankta beklemeye başladı. Taş, bir süre sonra kusarak baygınlık geçirince adliyeye sağlık görevlileri çağırıldı. Ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürülen Taş, burada tedavi edildikten sonra yeniden adliyeye götürüldü. Taş, adliyede ifade verdikten sonra yakınlarının yardımıyla borcunu ödedi ve serbest bırakıldı.
Kardeşi ile birlikte adliyeden çıkan Hasan Taş, yaşadıklarına tepki gösterdi. Hasta yatağından adliyeye götürüldüğünü anlatan Taş, "Trafik kazası yaptım. Hastanedeyken arandığımı söyleyerek beni götürdüler. Rahatsız ve yaralı olduğum halde beni adliyeye getirdiler. Ben ayakta duramıyorum. Sandalyenin üzerinde uzanarak ifade veriyorum. Borcunu ödemem durumunda serbest bırakılacağımı söylediler. Borcu ödeyip, serbest kaldım. Bunun için hasta yatağından beni adliyeye götürmelerine anlam veremiyorum, birkaç gün beklenemez miydi?" diye tepki gösterdi.
Ağabeyiyle birlikte adliyeye giden Erdal Taş da uygulamaya tepki göstererek, "Ağabeyim gözlem altındayken 2009 yılındaki satıştan dolayı aranması olduğu ortaya çıkıyor. Ev adresi ve iş adresi belli olmasına rağmen, aranması trafik kazasında ortaya çıkıyor. Henüz tam iyileşmeyen ağabeyimi sabah doktorun onanıyla hastaneden alıp ifade için adliyeye getiriyorlar" dedi.
İfade verdikten sonra yakınlarının 3 bin 80 liralık borcu ödemesinin ardından serbest bırakılan Taş, tedavisinin devamı için kardeşi tarafından yeniden hastaneye götürüldü.